Pereiti į pagrindinį turinį

Miestas gali netekti ES paramos

2008-10-16 09:00

Dėl stringančio Vilniaus tarybos darbo miestas gali negauti 25 mln. litų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšų. Dėl retų Tarybos posėdžių septyni projektai liko kyboti ore.

"Regioninėms plėtros taryboms yra pateikta aštuoniolika projektų už 40 mln. litų. Septyniems projektams tarybose pritarta ir planuojama skirti 18,5 mln. litų lėšų. Tačiau, kol nebus peržiūrėtas savivaldybės strateginis planas arba priimtas savivaldybės tarybos sprendimas, tokie pinigai nebus skiriami. Iš viso stringa projektų už 25 mln. litų", – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Liberalų ir centro sąjungos frakcijos savivaldybės taryboje pirmininkas Algimantas Vakarinas.

Pasak A.Vakarino, tarybos darbas stringa dėl rinkimų, besiformuojančios naujos daugumos baimės ir noro, kad vegetacinis laikotarpis prasitęstų. Taip pat nesugebama suorganizuoti ir paruošti tarybos posėdžių darbotvarkės. A.Vakarino nuomone, jei šiandien prasidėtų tarybos posėdžiai, sprendimo galima būtų tikėtis lapkričio pabaigoje, o gal ir kitais metais.

Tarybos posėdžiai turi vykti ne rečiau nei kartą per tris mėnesius. Paskutinį kartą Taryba posėdžiavo rugsėjo 10 dieną. A.Vakarinas tvirtino, kad bus kreipiamasi į merą dėl kelis kartus atidėto vakarinio aplinkkelio konkurso bei dėl elektroninio bilieto ir keleivių informavimo paslaugų diegimo Vilniuje ir Klaipėdoje projekto. Šio konkurso vykdymo skaidrumą šiuo metu svarsto Europos Komisija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų