Pereiti į pagrindinį turinį

Miestiečiai užplūdo bažnyčias

2009-04-06 09:00
Miestiečiai užplūdo bažnyčias
Miestiečiai užplūdo bažnyčias / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Gausa: Verbų sekmadienį į bažnyčias traukė minia kauniečių.

Verbų sekmadienį minios kauniečių traukė į bažnyčias, o kunigai ne vieną valandą užtruko klausyklose.

"Mamyte, kam nupirkai eglutę", – tampydamas mamos rankovę klausinėjo berniukas. "Einam, aš tau viską paaiškinsiu", – paskubomis tarstelėjo už kadagio šakelę sumokėjusi jauna moteris, ir su sūnumi nuskubėjo į bažnyčią. Tikrai ne visi norintieji pasimelsti vakar tilpo į miesto bažnyčias. Kiek vėliau atėjusieji stoviniavo prie durų. Sunku buvo rasti vietos ir automobiliui pastatyti.

"Žmonių kaip per Velykas. Kas čia darosi?" – stebėjosi ne vienas pagyvenęs kaunietis. Kunigų teigimu, šiemet kaip niekad daug norinčiųjų atlikti išpažintį. "Krizė, pablogėjusios gyvenimo sąlygos verčia žmones kreipti akis į Dievą", – įsitikinęs Senamiestyje kalbintas kunigas Vytautas.

Kol vieni meldėsi, kiti dairėsi po turgumi tapusią Vilniaus gatvę. Kaip niekada daug prekiautojų Verbų sekmadienį būriavosi aplink Kauno katedrą. Šaligatviai buvo nukloti kadagių šakelėmis ir iš sausų žolynų surištomis verbomis, krakmoliniai saldainiai blizgančiuose popierėliuose, dažai margučiams ar jau numarginti mediniai kiaušiniai, kitokios smulkmenos.

"Prastai perka. Reikės viską išmesti", – pripažino kadagių šakeles po litą pardavinėjusi moteris. Iš Kinijos atvežtų ryškiaspalvių niekučių žmonės taip pat neskubėjo pirkti, nors siūlančiųjų tokių prekių buvo daugiausiai. Maldaknygėmis, kryželiais, žvakėmis, kitokiais religiniais daiktais prekiavo vos dvi pagyvenusios moterys. Prie jų pirkėjai nesibūriavo.

"Žmonės šimtinių pluoštus saldainiams pirkti traukia, tai kokia čia krizė. Gerai perka", – džiaugėsi iš pataisų nupintais vainikėliais prekiavusi Dana iš Prienų. Margučių lėkštei papuošti skirtas vainikėlis kainavo 8 litus. Kitos prekiautojas turėjo ir pigesnių.

Dana vylėsi, kad Verbų sekmadienį neparduotus vainikėlius kauniečiai nupirks šeštadienį prieš Velykas. "Velykų stalui tikrai užsidirbsiu", – prisipažino prekybininkė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų