Pereiti į pagrindinį turinį

Miesto kapinės virsta šiukšlynais

2009-08-10 09:15
Situacija: konteineryje netelpančios šiukšlės krenta ant žemės ir grasina nustelbti greta esančius kapus.
Situacija: konteineryje netelpančios šiukšlės krenta ant žemės ir grasina nustelbti greta esančius kapus. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Savivaldybei smarkiai apkarpius lėšas, skirtas kapinėms prižiūrėti, jose susikaupė neišvežtų šiukšlių kalnai.

Žinomo Lietuvos tapytojo Petro Kalpoko drobių, tapytų praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio pradžioje, galima pamatyti Vytauto Didžiojo bažnyčioje, Kauno arkikatedroje bazilikoje, kitose garbiose institucijose, įstaigose, tačiau jo kapas netrukus bus panašus į sąvartyną. Pagal garsiojo dailininko sūnaus Rimto Kalpoko projektą pastatytas paminklas priartėjo prie šiukšlių, kurios jau seniai nebetelpa į konteinerį, pastatytą šalia kapavietės. Į panašią, ir net keblesnę padėtį dėl smarkiai sumenkusio "Kapinių priežiūros" biudžeto pateko ir kitų, eilinių ir nusipelniusių Lietuvai, žmonių kapavietės Petrašiūnų kapinėse.

Anot Kauno savivaldybės žinioje esančios įmonės "Kapinių priežiūra" direktoriaus Voldemaro Olšausko, šiemet sumokėti už paslaugas skirta beveik dvigubai mažiau lėšų nei pernai. Todėl ir kitose miesto kapinėse yra analogiška padėtis kaip Petrašiūnuose. "Neturime pinigų ne tik sumokėti už šiukšlių išvežimą "Kauno švarai", bet ir už darbą darbininkams, – tikino V.Olšauskas. – Kol nesulauksime finansinių įplaukų iš savivaldybės, tol negalėsime sumažinti šiukšlių sankaupų kapinėse."

Kauniečiams belieka apsišarvuoti kantrybe ir atidėti kapaviečių priežiūrą rudeniop. Jei dėl įvairių priežasčių kapavietę visgi būtina sutvarkyti, V.Olšauskas ragina šiukšles prie konteinerių versti taip, kad jos nepasiektų kapaviečių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų