Pereiti į pagrindinį turinį

Miesto paplūdimiai atstoja kurortus

2012-07-26 23:59

Termometro stulpeliui vėl pakilus aukščiau kaip 25 laipsniai, kauniečiai iš miesto gatvių sugužėjo prie vandens telkinių.

Prie Lampėdžio ežero sutikta medikė Nijolė Buinevičienė džiaugėsi aplinka: "Nebuvau Kauno paplūdimių mėgėja, nes buvo suformuotas neigiamas įvaizdis – nešvaru, netvarkinga. Bet esu nustebinta, nes, palyginti su Baltijos jūra, vanduo čia švarus."

"Laukiame, kol sušils vanduo jūroje, nors iš tiesų maudynės Kauno telkiniuose geriausios", – teigė saulės malonumais besimėgaujanti pensininkė Gerda Čeplikienė.

Kauno marių apylinkėse karštą popietę taip pat buvo nemažai poilsiautojų, tačiau bristi į vandenį ryžosi ne visi. Daugelis skundėsi nešvaria pakrante.

Prie Lampėdžių karjero poilsiavusi medikė N.Buinevičienė teigė puikiai žinanti higienos reikalavimus, todėl Kauno mariose poilsiauti vengia dėl nešvaros: "Ne tik vanduo abejotino švarumo, bet ir aplinka nėra labai tvarkinga", – pastebėjo medikė.

Poilsio vietas kauniečiai renkasi ir atsižvelgdami į aplinkinių kultūrą. Gelbėtoja dirbusiai Gintarei Janulaitytei pažįstami daugelis vandens telkinių. "Kaune labiausiai patinka Panemunė. Ten renkasi kultūringesni žmonės. Lampėdžiuose poilsiaujančių kompanijų elgesys man ne visada priimtinas", – atskleidė G.Janulaitytė.


Maudytis leidžiama

Pasak Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, miesto maudyklos nėra užterštos.

"Vandens kokybė gera. Nė viename telkinyje nėra viršyta leistina norma, nurodanti vandens švarą", – paaiškino R.Savickienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų