Pereiti į pagrindinį turinį

Miesto valdžia nesuvaldo savų bendrovių

2012-07-25 10:10
Miesto valdžia nesuvaldo savų bendrovių
Miesto valdžia nesuvaldo savų bendrovių / Tomo Raginos nuotr.

Savivaldybei priklausančios „Būsto valdos“ atstovai nusprendė nepaklusti savo steigėjos valiai ir privatizavimo procesą toliau bando užvilkinti teisme.

„Situacija nėra normali – sūnus kelia ranką prieš tėvą“, – vaizdžiai savivaldybės ir „Būsto valdos“ santykius nupiešė savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Vasaros pradžioje miesto taryba nusprendė siekti taikos sutarties su daugiau nei prieš metus „Būsto valdos“ privatizavimo konkursą laimėjusia bendrove „Vitės valdos“. Verslininkai iš Klaipėdos pernai kreipėsi į teismą, nes jiems buvo delsiama perduoti įmonę, o pakeista „Būsto valdos“ valdyba ir generalinis direktorius nekėlė pasitikėjimo.

Birželį Kauno valdžia nusprendė baigti karą, o liepą teismas leido pasirašyti taikos sutartį, tačiau antausį savo įkūrėjai ir vienintelei akcininkei savivaldybei tėškė „Būsto valdos“ atstovai. Įmonė apskundė teismo sprendimą, kuriuo buvo leista pasirašyti taikos sutartį. Įžūlus išsišokimas kol kas lieka nenubaustas.

„Jei politikai man leis keisti įmonės valdybą, mielu noru ją pakeisiu, o daugiau nieko padaryti negaliu. “Būsto valda„ turėjo teisę skųsti sprendimą ir ta teise papiktnaudžiavo“, – atsiduso D.Ratkelis.

„Būsto valdos“ valdybos pirmininkas Gintaras Praniulis šiuo metu atostogauja, vakar su „Kauno diena“ susitikti negalėjo, o telefonu pakomentuoti valdybos sprendimo nesutiko.

Praėjusios vasaros pradžioje įvykusiame „Būsto valdos“ aukcione dalyvavo tik dvi bendrovės, o laimėtojai pasiūlė 2,157 mln. litų. Nugalėtojams akcijų paketas taip ir nebuvo perduotas, nes privatizacijos procesas pradėtas stabdyti pačiu aukščiausiu valdžios lygiu.

Labiausiai reiškėsi socialdemokratai. Savivaldybei priklausančių daugiabučius administruojančių bendrovių privatizavimo klausimus piktai komentavo buvęs miesto mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas. Privatizavimo procesą stabdžiusiai savivaldybės tarybos Privatizavimo komisijai vadovavo dabartinė mero pavaduotoja, socialdemokratė Orinta Leiputė.

Taikos sutarties su „Vitės valdomis“ nesutiko pasirašyti tuometis savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis, o savivaldybės valiai pasipriešinti nusprendusios „Būsto valdos“ valdybos pirmininkas – socialdemokratas G.Praniulis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų