Pereiti į pagrindinį turinį

Miestui nereikia 2 mln. litų?

2012-04-18 09:50
Miestui nereikia 2 mln. litų?
Miestui nereikia 2 mln. litų? / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Privatizacijos komisija neskuba užbaigti bendrovės „Būsto valda“ privatizacijos. Dėl to Kaunas gali prarasti apie 2 mln. litų.

„Kauno diena“ rašė, kad su aukcioną laimėjusia bendrove sudaryti sutartį delsiama nuo praėjusių metų birželio.

Prieš keletą dienų Privatizavimo komisijos posėdyje vėl buvo grįžta prie „Būsto valdos“ klausimo. Kai kurie politikai vylėsi, kad šįkart bus padėtas taškas. Tačiau komisijos dauguma nepritarė, kad su „Būsto valda“ būtų pasirašyta sutartis.

„Taip, balsavome dėl bendrovės “Būsto valda„ privatizavimo klausimo – jam nepritarta. Jūs turite neteisingą informaciją – aš tikrai nesiūliau šio klausimo neįtraukti į komisijos darbotvarkę“, – gynėsi Privatizavimo komisijos pirmininkė Orinta Leiputė. Redakcijos šaltinių teigimu, tai jau ne pirmas kartas, kai pirmininkė dėl neaiškių priežasčių siekia vilkinti šios įmonės privatizavimą.

Paklausta, kodėl ir šį kartą nepriimtas galutinis sprendimas, pirmininkė sakė, kad tai esą priklausė nuo daugelio priežasčių, tačiau jų neįvardijo. Politikė nesileido ir į kalbas, kodėl pati prieštarauja „Būsto valdos“ privatizacijai.

Anksčiau „Kauno diena“ rašė, kad didelį nenorą į privačias rankas atiduoti šią savivaldybės įmonę rodė O.Leiputės partijos kolega, į STT pareigūnų akiratį įkliuvęs buvęs vicemeras Kęstutis Kriščiūnas.

Privatizavimo komisijos nario Marijaus Pancerio teigimu, jų komisija turėtų labiau rūpintis, kaip kuo brangiau ir greičiau parduoti į sąrašą įtrauktus objektus. M.Pancerio teigimu, būtent „Būsto valdos“ atveju yra galimybė miesto biudžetą papildyti daugiau nei 2 mln. litų. Politikas atkreipė dėmesį, kad ši suma jau yra įtraukta į Privatizavmo fondo sąmatą – iš jos numatoma finansuoti kultūros renginius, sporto mokyklas.

„Neprivatizavus šio objekto, reikėtų apsispręsti, ką darome toliau. Skelbtume naują aukcioną – abejoju, ar pavyktų vėl gauti bent pusę tokios sumos, kokia yra dabar. Jei neprivatizuotume – akivaizdu, kad pinigus prarastume. Bet jau dėl to turėtų apsispręsti miesto taryba – jei kas nors dėl to prieštarauja, turėtų teikti miesto tarybai sprendimo projektą išbraukti ją iš privatizavimo sąrašo, bet taip stabdyti viską Privatizavimo komisijoje – negalima“, – apie galimas padarinius kalbėjo politikas.

„Būsto valdos“ aukcione dalyvavo dvi bendrovės, o laimėtoja bendrovė „Vitės valda“ pasiūlė 2,157 mln. litų. Tai įvyko dar praėjusį birželį, tačiau akcijų paketas vis dar savivaldybės rankose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų