Pereiti į pagrindinį turinį

Mikroautobusų likimas paskendo intrigose

2013-04-04 23:59
Mikroautobusų likimas paskendo intrigose
Mikroautobusų likimas paskendo intrigose / Vygintas Skaraitis (BFL)

Kovojo prieš Artūrą Zuoką, o pasmerkė mikroautobusus. Opozicijoje esančių konservatorių įkvėpta Vilniaus miesto taryba įtvirtino, kad nuo liepos sostinėje neliktų mikroautobusų.

Vilniaus miesto vežėjų asociacija, palaikoma sostinės valdžios politinių oponentų, vakar prie savivaldybės surengė protesto akciją. Į ją susirinko keliasdešimt žmonių, didelę dalį sudarė opozicinių partijų atstovai. Mitingu siekta atkreipti savivaldybės tarybos dėmesį, kad jos sprendimas naikinti dalį privačių vežėjų maršrutų prasilenkia su vilniečių norais.

Miesto tarybos opozicijoje esančių konservatorių atstovas Seimo narys Algis Strelčiūnas teigė, kad planuojamas konkursas, kuriame privatiems vežėjams numatytos tik 35 transporto priemonės vietoj 220, yra blogai.

"Taryba turi nuspręsti teisingai, o tie, kas balsuos ne taip, – sužinosime jų pavardes. Apskritai visas projektas turi būti derinamas su gyventojais", – aiškino A.Strelčiūnas.

O savivaldybė teigė, kad minimas projektas turėtų padėti integruoti privačius vežėjus į Vilniaus transporto sistemą ir ją atnaujinti.

"Mūsų tikslas – optimizuoti bei integruoti į transportą kitus maršrutus, ir norime paskelbti konkursus privežamiesiems maršrutams", – tvirtino Viešojo transporto poskyrio vedėjas Kastytis Lubys.

Vis dėlto tarybos nariams didesnį įspūdį paliko A.Strelčiūno ir jo bendraminčių grasinimai. Praėjus kelioms valandoms nuo protesto opozicijos įkvėpta taryba nepatvirtino konkurso projekto, pagal kurį privatūs vežėjai būtų integruoti į Vilniaus transporto sistemą.

Tačiau didžiausią smūgį dėl to patyrė ne dabartinė Vilniaus valdžia, o privatūs vežėjai – nepatvirtinus konkurso projekto, mikroautobusų mieste neliks nuo liepos 1 d., nes sutarčių su jais pratęsti neleidžia įstatymai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų