Pereiti į pagrindinį turinį

Modernios sistemos naudą jau pajuto

2008-11-04 09:00
Modernios sistemos naudą jau pajuto
Modernios sistemos naudą jau pajuto / Nebeliks: įdiegus registracijos internetu sistemą visose sveikatos priežiūros įstaigose tikimasi išspręsti eilių klausimą. Tomo Raginos nuotr.

Susirgę vilniečiai pas gydytojus registruotis internetu kol kas gali penkiose sostinės sveikatos priežiūros įstaigose. Visą miestą įtraukti į šią sistemą užtruks dar penkerius metus.

"Kai pradėjome pacientus registruoti internetu, registratūroje visiškai nebeliko eilių. Net garbaus amžiaus močiutės auklėja žmones, bandančius lįsti be eilės, kad nieko nebus – čia kompiuterinė sistema, kurios neapgausi", – sėkmingu projektu džiaugėsi Centro poliklinikos direktorius Kęstutis Štaras.

Moderni sistema šioje įstaigoje įdiegta 2004-ųjų rudenį. Internete savo pavardę ir asmens kodą įvedę pacientai mato, kada yra laisvas jų gydytojas ir užsiregistruoja apsilankyti. Kad medikams būtų paprasčiau, pacientai gali įrašyti simptomus ar pageidavimus.

Jei registruojamasi anksčiau nei prieš tris dienas, dieną prieš numatytą vizitą pacientas į elektroninį paštą arba mobilųjį telefoną gauna priminimą. Nesusivilioję šiuolaikiška sistema taip pat gali registruotis telefonu ar atėję į polikliniką, tačiau tokių pacientų kasmet mažėja.

Internetu pacientai Vilniuje gali registruotis Šeškinės poliklinikoje, Vilniaus rajono centrinėje poliklinikoje, Mykolo Marcinkevičiaus ligoninėje ir Santariškių klinikose puslapyje www.sergu.lt.

Kitos miesto įstaigos į šią sistemą turėtų būti įtrauktos iki 2013-ųjų, panaudojus ES lėšas. Prie sistemos galės prisijungti ir privačios įstaigos, jei įsigis specialią programinę įrangą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų