Pereiti į pagrindinį turinį

Moksleiviai svajoja apie ekologišką darbo aplinką

2012-05-21 10:44
Moksleiviai svajoja apie ekologišką darbo aplinką
Moksleiviai svajoja apie ekologišką darbo aplinką / Organizatorių nuotr.

Vilniaus Barboros Radvilaitės pagrindinės mokyklos moksleiviai profesinės savanorystės projekto „Kam to reikia?!“ ir Architektūros [vaikų] fondo kūrybinėse dirbtuvėse iš antrinių žaliavų sukūrė ekologiškos ir modernios darbo aplinkos, kurioje užaugę norėtų dirbti, maketą.

Vaikų nuomone, gera darbuotojo nuotaika – kelias į sėkmingą įmonės veiklą.

Vieni aktyviausių profesinės savanorystės projekto „Kam to reikia?!“ dalyvių – Vilniaus Barboros Radvilaitės pagrindinės mokyklos aštuntos klasės moksleiviai su mokytoja Irma Videikaite ir Kamieninių ląstelių banko rinkodaros vadove Rasa Kulvietiene – dalyvavo netradicinėje pamokoje – kūrybinėse dirbtuvėse apie darbo aplinkos formavimą.

Dirbtuvėse buvo diskutuojama apie draugiškos, motyvuojančios darbo aplinkos naudą ir gerų santykių tarp kolegų svarbą. Aptarę įsivaizduojamą darbo vietą, kurioje būtų įdomu ir malonu dirbti, moksleiviai piešė eskizus ir gamino maketus iš įvairių antrinių žaliavų.

Vaikai atskleidė, kad tobulą darbo aplinką jie sietų su gamtos, ekologijos ir naujųjų technologijų elementais. Todėl sukurtame makete dominavo miškus ir ežerus imituojančios detalės, stikliniai dangoraižiai su saulės baterijomis ant stogo ir roboto formos pastatas su kabančiomis žaliosiomis poilsio zonomis, primenančiomis modernius žiemos sodus. Dauguma vaikų mano, kad tobula darbo atmosfera visų pirma priklauso nuo geros darbuotojų nuotaikos.

Vilniaus Barboros Radvilaitės pagrindinės mokyklos mokytoja Irma Videikaitė teigė, kad tokios iniciatyvos skatina vaikus galvoti apie savo ateitį: „Kad vaikai surastų savo kelią, jie turi įsivaizduoti, kaip atrodys darbo vieta, kurioje norėtų praleisti didžiąją laiko dalį. Ši praktinė pamoka kaip tik pateikė moksleiviams labai aiškų vaizdą apie darbo pobūdį Kamieninių ląstelių banke ir padėjo sukurti savo įsivaizduojamą darbo aplinką.“

Projekto „Kam to reikia?!“ ir Architektūros [vaikų] fondo iniciatyva vyksta gegužės 14–19 d. Panevėžio, Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus miestuose. Visoms mokykloms sukūrus darbo aplinkos eskizus, socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Kam to reikia?!“ bus skelbiamas originaliausio maketo konkursas. Šios iniciatyvos tikslas – praplėsti moksleivių suvokimą apie darbo aplinką ir padėti suprasti, kas ją kuria.

Mobiliojo ryšio bendrovės „Omnitel“ ir banko „Swedbank“ inicijuotas ilgalaikis projektas „Kam to reikia?!“ padeda mokykloms susitikti su įvairių sričių profesionalais, dalintis žiniomis ir kartu kurti praktines pamokas mokiniams. Šis projektas skirtas skatinti profesinę savanorystę mokyklose bei kelti mokinių motyvaciją mokytis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų