„Moterų bėgime“ dalyvavo tūkstantinė minia

  • Teksto dydis:

„Diena priklauso tau!“ - tokiu šūkiu „Moterų bėgimo“ organizatoriai kvietė moteris išbandyti jėgas 5 km trasoje. Šūkis suveikė -  į šventę Vilniuje prie Baltojo tilto susirinko daugiau nei pusantro tūkstančio dalyvių iš Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Danijos, Vokietijos, Rusijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

Distanciją Vilniaus centre įveikė 1 tūkst. 300 moterų, „Pritt vaikų“ bėgime dalyvavo kiek daugiau nei 200 mažųjų. Finišavusiųjų kaklus papuošė specialūs medaliai, o greičiausias bėgikes rėmėjų prizais apdovanojo šventės ambasadorė Airinė Palšytė.

„Man buvo garbė būti su tiek daug sportiškų, stiprių ir gražių moterų. Mielosios, nesustokite daryti tai, kas jums patinka,“ - sakė šuolio į aukštį Europos čempionė A. Palšytė.

Tarp bėgančiųjų buvo galima pamatyti ir kitų žinomų veidų. Jėgas „Moterų bėgime“ išbandė ir greičiausia iš visų buvo kylanti bėgimo žvaigždė Loreta Kančytė. Kitą savaitę Europos komandiniame čempionate startuosianti bėgikė 5 km įveikė per 18 minučių ir 39 sekundes.

Mielosios, nesustokite daryti tai, kas jums patinka.

Tūkstantinėje minioje taip pat bėgo aktorė Milda Štakėnaitė, žurnalistė Lina Motužytė, Vilniaus „Lietuvos ryto“ šokėjos.

Vidurdienį prasidėjusiame renginyje norinčios galėjo pasidaryti makiažą, dalyvauti fotosesijoje ar loterijoje, kurios metu laimingoji laimėjo „Renault“ automobilį savaitgaliui su pilnu baku degalų. Po bėgimo susirinkusiems dainavo Monika Mečiutė, vėliau veiksmas persikėlė į dūzges šalia esančiame bare.

Vienas „Moterų bėgimo“ tikslų – krūties vėžio prevencija, tad prie starto linijos dalyvės stojo ir vardan kilnaus tikslo. Registracijos metu surinktos lėšos, beveik 700 eurų, bus skirti echoskopo aparatui įsigyti. Ši priemonė padeda nustatyti ankstyvąją vėžio stadiją.

Renginio metu kvalifikuoti Nacionalinio vėžio instituto specialistai konsultavo apie krūties vėžio prevenciją, mokė kaip pasitikrinti pačiai, kaip dažnai tai daryti ir kur kreiptis atsiradus įtarimams.


Šiame straipsnyje: moterų bėgimasmoterysVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių