Pereiti į pagrindinį turinį

Nakvynė būna ir be patogumų

2008-04-17 09:00

Kur apsistoti taupantiems turistams? Stoties rajone įsikūrusiuose nakvynės namuose. Teks gyventi aštuonviečiuose kambariuose, o praustis koridoriaus gale. Užtat para kainuos tik keliasdešimt litų.

Po Europos sostines keliaujantys turistai žino geležinę taisyklę, kur ieškoti pigiausios nakvynės, – prie visą parą veikiančių striptizo klubų arba prostitučių kvartalų. Tokia taisyklė galioja ir Vilniuje.
Daugiausia nakvynės namų sostinėje įsikūrę prie stoties. Prie jų vakarais būriuojasi laisvo elgesio merginos. Tačiau pigios nakvynės ieškančius turistus vilioja ne jos, o kaina. „Mūsų klientai supranta, kiek sumoka, tiek ir gauna“, – kalbėjo nakvynės namų administratorės.

Po dviejų savaičių jos laukia klientų antplūdžio – įsibėgės turizmo sezonas. Išrankūs, pratę prie prabangos rinksis aukštos klasės viešbučius, kiti ilsėsis nakvynės namuose.
Sodų gatvėje įsikūrusiuose nakvynės namuose „A hostel“ daugiausia klientų būna savaitgalį. Informacija apie šią vietą skelbiama ir internete. Dažniausiai čia apsistoja jaunuoliai iki 25 metų.
Nakvynės namų „A hostel“ darbuotoja Inesa Kušniarova sakė, kad jai nuobodžiauti netenka. „Turistai draugiški, ne tik klausinėja, ką galėtų aplankyti sostinėje, bet ir parodo įsigytus suvenyrus“, – kalbėjo mergina.

Pinigus išleidžia pramogoms

Kodėl amerikiečių pora apsigyveno nakvynės namuose? Pagrindinė priežastis – vieta. Vos keliolika minučių, ir gali atsidurti pagrindinėse Senamiesčio gatvėse. Megan ir Jamesas neslėpė, kad daugiausia pinigų palieka kavinėse Pilies gatvėje.
„Sutaupome nakvodami pigiuose viešbučiuose, todėl galime negailėti skaniems patiekalams, naktiniams klubams“, – aiškino Jamesas.
Dažniausiai centre pramogas pasirenkantys turistai patarimų kreipiasi į nakvynės namų darbuotojus. Paupio jaunimo nakvynės namų direktorė Danguolė Daukšienė negaili nei laiko, nei jėgų turistų norams tenkinti. „Pasakoju, kur įsikūrusios kavinės, kur stovi bažnyčios“,– entuziastingai kalbėjo moteris.

Įžūliausi – lenkai

Iš kokių šalių atvykę svečiai yra patys mandagiausi? Ilgai negalvojusi D.Daukšienė išpyškino: „Tikrai ne lenkai.“ Nors būtent jų Paupio jaunimo nakvynės namai sulaukia daugiausia.
„Kiek žinau, gegužės mėnesį atvyks apie tūkstantis klientų iš gretimos šalies“, – pasakojo D.Dau-kšienė. Atrodo, apie lenkus moterys galėtų šnekėti labai ilgai. Šios šalies turistai už mažiausią kainą nori geriausių sąlygų. Dar vienas išskirtinis lenkų bruožas – bendravimas tik sava kalba.
„Jie moka rusų ir anglų kalbas, tačiau nekalba. Kai kurie supyksta, jei atsakau angliškai“, – direktorė sako, kad jai teko išmokti lenkų kalbą. D.Daukšienė nepamiršta ir gero lenkų bruožo – tvarkingumo. Moters teigimu, jie, kaip ir prancūzai, yra vieni tvarkingiausių klientų.
Nakvynės namuose mažai patogumų. Neįspūdingas ir interjeras, tačiau ir kukliai atrodančias sienas dažnai tenka plauti. Ypač po to, kai kelių vietų kambariuose apsistoja anglai ar ispanai.
Kokie jaunimo nakvynės namų pranašumai? Be lovos ir patalynės, klientai nieko negauna. Nebent dušą koridoriaus gale. Paupio gatvėje įsikūrusiuose namuose yra galimybė naudotis internetu.
„Mūsų įstaigos – tarsi bendrabučiai. Klientai žino, kur važiuoja, ko tikėtis“, – sakė įstaigos darbuotojai.
Jie patikino, kad visuose nakvynės namuose garantuojama švara ir malonus aptarnavimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų