Naujas būdas išnaršyti Vilnių: pusšimtis maršrutų – kiekvieno kišenėje

  • Teksto dydis:

Vienas populiariausių sostinės pažinimo įrankių – platforma „Neakivaizdinis Vilnius“ – jau pustrečių metų kviečia atrasti sostinę ir pažintinius maršrutus pateikia per žaismingą Vilniaus studijų prizmę – čia maršrutai suskirstyti į istorijos, architektūros, menų, gamtos ir kitas miesto „studijų“ kryptis.

Nuo šiol tyrinėti miestą bus dar lengviau – pristatoma nemokama mobilioji programėlė „Neakivaizdinis Vilnius“.

Nuo senamiesčio paslapčių iki atradimų rajonuose

„Neakivaizdiniam Vilniui“ augant, maršrutų vis daugėjo, plėtėsi jais besinaudojančių gretos, keitėsi jų poreikiai. Visiems žinoma mūsų planetos situacija taip pat sufleravo, kad būtina mažinti popierinių žemėlapių ir tapti draugiškesniais aplinkai. Visi šie akcentai paskatino kurti mobiliąją programėlę – dabar kiekvieno kišenėje gali patogiai gulėti dešimtys maršrutų, jais lengva dalintis, rekomenduoti draugams ir, žinoma, telefone kaupti savo įveiktų maršrutų kolekciją,“ – apie naują „Neakivaizdinis Vilnius“ formatą pasakoja projekto vadovė, Vilniaus miesto savivaldybės Užsienio ryšių ir turizmo skyriaus vyresnioji patarėja Sonata Griškienė.

Atsisiuntę mobiliąją programėlę galės rinktis iš daugiau nei 50 maršrutų. Pasinėrę į sostinės rajonų studijas susipažins su juose verdančiu gyvenimu – nuo medinio Žvėryno iki Pilaitės tvirtovių, nuo geležinkelio kaimynų Naujininkų iki bohemiškojo Užupio ir daugybės kitų. Šiuo metu galima rinktis iš 25 skirtingų rajonų, tarp jų – ir sostinės naujokas Paupys bei išskirtinė Vilniaus dalis – Grigiškės. Nenorintiems kišti nosies iš senamiesčio patiks maršrutai, kurie leis į jau žinomas vietas pažiūrėti kitaip. Tarp jų – literatūriniai, menų, architektūriniai maršrutai, kviečiantys iš arčiau pažvelgti į senamiesčio pastatų detales, susipažinti su įdomiausiomis Vilniaus asmenybėmis. Mėgstamų maršrutų programėlėje atras ir gamtos mylėtojai bei šeimos su vaikais.

Pasirinkę, kur keliaus, miesto tyrinėtojai savo vietą trasoje patogiai matys ekrane, o norintys mažiau skaityti ir daugiau žvalgytis, įdomią informaciją apie lankomus objektus galės išgirsti ausinėse, nes dauguma programėlėje esančių maršrutų – įgarsinti.

Vilnius – ne tik pasivaikščiojimams

Be Vilniaus patirčių studijų, programėlėje vartotojai ras ir skiltį „Po paskaitų“. Tai vietos, kurias siūloma aplankyti papildomai. Vilniaus veidą sudaro ne tik jo istorija, architektūra, ar  kadaise gyvenę žymūs žmonės, bet ir šiandien čia veikiančios meno, kultūros įstaigos, jaukios kavinukės. Einantys maršrutais galės matyti netoliese trasos esančias vilniečių pamėgtas, ar mažiau žinomas vietas, į kurias vasarą gera užsukti atsivėsinti, o žiemą – sušilti prie arbatos puodelio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių