Naujoji Vilnia atsinaujina – rekonstruojama gatvė ir rajono apšvietimas

  • Teksto dydis:

Naujoji Vilnia vis labiau atsinaujina ir keičiasi – sostinės savivaldybė pradėjo remontą Parko gatvėje, kur bus rekonstruota 1,2 km ilgio atkarpa nuo Pergalės iki Linksmosios gatvės. Darbus planuojama baigti iki vasaros pabaigos. Vilniaus miesto savivaldybė Parko gatvės remontui skyrė apie 500 tūkst. eurų.

„Atokiau nuo centro nutolę rajonai auga ir keičiasi. Per pastaruosius kelerius metus atsiradę pokyčiai vėl leidžia gyventojams mėgautis supančiomis erdvėmis savo rajono kiemuose. Šiuo metu atnaujinama viena pagrindinių Naujosios Vilnios gatvių – per parą ja pravažiuoja daugiau kaip 10 tūkst. automobilių. Iki vasaros pabaigos visiškai atnaujinsim šios gatvės dangą, nutiesim naujus šaligatvius, sutvarkysim požemines komunikacijas ir atnaujinsim ženklinimą, įrengsim modernų apšvietimą. Pastaraisiais metais daugelyje Naujosios Vilnios gatvių tapo šviesiau ir jaukiau“, – džiaugiasi mero pavaduotojas Vytautas Mitalas.

Naujosios Vilnios gyventojai jau spėjo pastebėti, kad daugelyje rajono gatvių tapo šviesiau ir jaukiau: pakeistos atramos, sumontuoti nauji LED šviestuvai. Naujas apšvietimas bus įrengtas ir pėsčiųjų take nuo Parko iki Genių gatvės, Linksmojoje, Untulių gatvėse.  Per pastaruosius dvejus metus Naujojoje Vilnioje išasfaltuota kone 5 km žvyrkelių, asfalto danga paklota Kalno, Gerviškių, Grikių, Vaivos, Naujojoje, Gurių Sodų, Vandens, Karklų, Skaidiškių, Retkonių, B. K. Balučio ir Černiavskio gatvėse. Taip pat sutvarkytos itin judrios rajono gatvės – Pergalės, Dūmų, A. Kojelavičiaus ir Pramonės: pakloti šaligatviai, įrengtas ar atnaujintas apšvietimas.

„Džiaugiuosi, kad pastaraisiais metais Naujosios Vilnios bendruomenė kartu su Vilniaus savivaldybe drąsiau ir aktyviau ieško dialogo įvairiais jiems rūpimais ir daugelį metų nespręstais klausimais. Kasmet tęsiami rajono gyvenamosios aplinkos gerinimo darbai: atnaujinamos itin judrios rajono gatvės, įrenginėjamas naujas LED apšvietimas, įrenginėjamos vaikų žaidimo aikštelės, klojami šaligatviai, kurie apie 20 metų nebuvo tvarkyti, prasidėjo sovietmečio pastatų renovacija, atnaujintas skveras tarp Gerovės gatvės ir Vilnios upės. Imtos spręsti įsisenėjusios infrastruktūros, laisvalaikio, kultūrinių ir socialinių sričių problemos“, – sako Rita Venckūnienė, Naujosios Vilnios bibliotekos vedėja, Vaikų ir jaunimo dienos centro „Mūsų nameliai“ vadovė.

Dėmesio sulauks ir Naująją Vilnią su centru jungianti transporto arterija  –S. Batoro gatvė. Sostinės savivaldybė šios gatvės atkarpoje, kur iki šiol skendėjo tamsoje, per 2019 m. suprojektuos ir per 2020-2021 m. įrengs modernų apšvietimą. Palei S. Batoro gatvę nusidrieks ir dviračių takas, o tai palengvins susisiekimą su miestu. Kad pėstieji jaustųsi saugesni Naujojoje Vilnioje, įrengti greičio mažinimo kalneliai, atšvaitai kelio dangoje, sferiniai veidrodžiai, kryptinis pėsčiųjų perėjų ir kitas apšveitimas Gerviškių, S. Batoro, Nasturtų ir Rytų, Gandrų, Kalno ir kitose gatvėse. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių