Pereiti į pagrindinį turinį

Neeilinį žiaurumą patyręs kačiukas – pagaliau mylinčiose rankose

2012-12-01 12:22
Neeilinį žiaurumą patyręs kačiukas – pagaliau mylinčiose rankose
Neeilinį žiaurumą patyręs kačiukas – pagaliau mylinčiose rankose / Artūro Morozovo nuotr.

Greičiausiai vaikų žiaurumo auka tapęs kačiukas pateko į gyvūnus mylinčių žmonių rankas. Kai gyvūnas pasveiks, tikimasi jam surasti naujus šeimininkus.

Gelbėtojai: T.Charževskis su savo asistente Dovile Milukaite priėmė „Pifo“ atstovės R.Navikienės atvežtą vaikų žiauraus elgesio auką

Nesuvokia padarinių?

Iš benamių gyvūnų besityčiojantys vaikai dažnai nesuvokia galimų savo žiauraus elgesio padarinių. Pavyzdžiui, perrišdami benamio kačiuko uodegą viela, vaikai nepagalvoja, kad, gyvūnėliui augant, viela pradeda uodegą veržti, o keturkojis – kentėti. Būtent taip ir atsitiko Palemone.

Kaunietė pensininkė Jadvyga E., kiekvieną rytą atvažiuojanti į Palemoną pašerti benamės katės su kačiukais, pastebėjo, kad vienas tos šeimynėlės narys, ilgaplaukis kačiukas, kiūto nusiminęs.

„Jis pakilo pamatęs mane, tačiau stabtelėjo – šlapiuojančią uodegėlę laikė paspaudęs, buvo vangus ir net nepažvelgė į dubenėlį su ėdesiu. Supratau, kad šiam itin gražiam katinėliui atsitiko kažkas negera“, – pasakojo moteris.

Operavo nemokamai

Kaunietė nusprendė pasiimti nelaimėlį į namus. Apžiūrėjusi jį ir aptikusi gyvūno pakitusio elgesio priežastį, nutarė ieškoti pagalbos. Jadvyga kreipėsi į visuomenės lėšomis išlaikomą gyvūnų gerovės tarnybą „Pifas“ ir „Kauno dienos“ redakciją – šioms pavyko surasti veterinarijos gydytoją, kuris sutiko nemokamai gelbėti keturkojį nelaimėlį.

Veterinarijos kliniką Vilijampolėje prieš kelerius metus įkūręs ir joje dirbantis veterinarijos gydytojas Tadas Charževskis išgelbėjo ne vieną benamį gyvūną nuo tikros pražūties.

„Šis penkių mėnesių katinėlis kentėjo skausmą ir karščiavo – greičiausiai beširdžių vaikų viela perrišta jo uodega gangrenavo. Nemažą jos dalį teko amputuoti, tačiau tai nesumenkino gyvūnėlio grožio, nes uodegos likutį paslėpė gražus, panašus į Meino meškėno kailis. Be to, pasaulyje yra ir beuodegių kačių veislių“, – aiškino veterinarijos gydytojas.

Panašus į Meino meškėną

Į Meino meškėną panašų katinėlį po sėkmingos operacijos išsivežė „Pifo“ atstovė Kaune Rasa Navikienė. Anot „Pifo“ savanorių, laikančių savo namuose buvusius benamius kačiukus, nelaimėlis bus paskiepytas ir sterilizuotas. Tikimasi, kad pas savanorius dar maždaug savaitę ar dvi gyvensiantis ilgaplaukis gražuolis pripras prie žmonių, išmoks laikytis tvarkos namuose.

„Kačiukas būtų laimingas, jei Kaune atsirastų žmogus, kuris norės jį, daugelio žmonių pastangomis išgelbėtą nuo pražūties, auginti. Pasiryžusiųjų šiam žingsniui skambučių “Pifas" laukia mob. tel. 8 681 40 309.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų