Nemenčinėje – dar vienas koronaviruso atvejis, susirgo slaugytoja

Koronavirusas nustatytas Nemenčinės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojui, BNS informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

„Padariniai nesiimant labai operatyvių priemonių, gali būti labai liūdni. Toje įstaigoje gyvena, gydosi pačios jautriausios žmonių grupės – senyvas amžius, lėtinės ligos“, – BNS penktadienį sakė R. Lingienė.

Teigiama, kad susirgo senukus prižiūrėjusi slaugytoja.

Pasak jos, susirgęs darbuotojas simptomų nejautė, testavimas buvo atliekamas profilaktiškai, vykdant ministerijos nurodymus.

„Matome, kaip labai svarbu yra testuoti, testuoti, testuoti“, – sakė NVSC atstovė.

Anksčiau buvo pranešta, kad globos ir slaugos namuose „Senevita“ infekcija nustatyta simptomų nejautusiam darbuotojui.

„Ištirti visi darbuotojai, kol kas turime tik dalį rezultatų, kita dalis bus arba šiandien vakare, arba rytoj ryte. Iš ištirtų atvejų turime vieną nustatytą naują atvejį“, – BNS sakė „Senevitos“ vadovas Petras Jurgilas.

Anot jo, koronavirusas nustatytas įstaigos administracijos darbuotojui.

„Jis simptomų nejautė, šiuo metu yra izoliacijoje. Su globotiniais šis žmogus nekontaktavo“, – kalbėjo P. Jurgilas.

Kaip teigia globos ir slaugos namų vadovas, kol kas turima maždaug 60 darbuotojų tyrimo rezultatų, iš viso čia dirba apie 150 žmonių.

„Įstaiga pereina prie savaitinio režimo – pusė personalo dirba, pusė personalo būna savanoriškoje saviizoliacijoje. Po savaitės atliekamas patikrinimas ir tuomet darbuotojai susikeičia“, – teigė P. Jurgilas.

Pasak „Senevitos“ vadovo, artimiausiu metu turėtų būti pradedami tirti ir globotiniai.

„Organizuojamės – arba šiandien, arba rytoj pradėsim. Ryšininko gatvėje esančiose patalpose slaugomų žmonių yra 215. Yra keturi atskiri pastatai, kurie sąlyčio tarpusavyje neturi. Pagrindiniame pastate, nuo kurio ruošiamės pradėti tikrinti, yra 110 asmenų. Balžio gatvėje esančiose patalpose yra 48 slaugomi asmenys. Iš viso „Senevitoje“ prižiūrimi 263 žmonės“, – sakė jis.

Anksčiau koronavirusas diagnozuotas ir kitam šios įstaigos darbuotojui. Jis, kaip įtariama, yra koronavirusu užsikrėtusios siuvimo įmonės „Vilnika“ darbuotojos giminaitis.

Vilniaus rajone, Nemenčinėje, dėl koronaviruso plitimo grėsmės nuo ketvirtadienio savaitei apribotas atvykstančiųjų ir išvykstančiųjų judėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Klaipėdos universitetinėje slaugos skyriaus pusę personalo susirgę, kodėl tylima?

Vyras

Vyras portretas
yra sutuoktinis, nei giminaitis, nei svainis...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių