Iš Nemuno salos iškraustė benamius

Nemuno saloje apsigyvenę benamiai buvo priversti palikti savo laikiną prieglobstį. Vakar rytą juos iškeldino Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos darbuotojai bei policijos pareigūnai.

"Šiandien benamiai – vyras ir moteris – buvo iškraustyti", – vakar patvirtino Centro policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Raimondas Zinkevičius.

Pareigūnai sukruto po rašinio portale kaunodiena.lt. Nuolatinės pastogės neturinčių žmonių teigimu, jie čia gyveno jau du mėnesius. Pirmadienį prie "Stop" juosta aptverto savo būsto pamatę žurnalistus, jie ne juokais supyko ir griebė lazdą.

Anot policijos viršininko R.Zinkevičiaus, iškeldinami benamiai nesipriešino. "Mes žinome, kaip su jais bendrauti. Juk reikia jiems gražiuoju paaiškinti, kad viešoje vietoje negalima gyventi", – dėstė pareigūnas.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos vedėjas Rimas Sidera pasakojo, kad nelegaliems Nemuno salos gyventojams buvo siūloma apsistoti nakvynės namuose, tačiau jie atsisakė.

"Moteris minėjo, kad galbūt apsistos pas jos seserį. Vykti į nakvynės namus jie nenorėjo", – teigė R.Sidera.

Šiuo metu vietoje, kurioje laikiną pastogę buvo įsirengusi porelė, nesimato šiukšlių.

"Benamiai iš ryto patys susirinko savo daiktus, aplinką sutvarkė bendrovės "Kauno švara" darbuotojai", – tvirtino R.Sidera.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių