Nepatenkinti neįgalieji surengė protestą

Minint tarptautinę neįgaliųjų dieną Lietuvos neįgaliųjų forumas sostinės centre surengė eitynes, nukreiptas prieš šalyje netinkamai vykdomą neįgaliųjų socialinės integracijos politiką. Neįgaliųjų forumas vienija 15 žmonių su negalia organizacijų ir atstovauja daugiau nei 300 tūkstančių žmonių.

Susirinkę prie Vyriausybės rūmų neįgalieji reikalavo pateikti konkrečių veiksmų planą, kaip bus sprendžiamos jiems aktualios problemos, peržiūrėti socialinių paslaugų mokėjimo tvarką, reikalavo laikytis 2010 metais Seime ratifikuotos Jungtinių tautų neįgaliųjų teisių konvencijos reikalavimų.

Elektroninėje erdvėje neįgalieji siūlo visuomenei pasirašyti jų socialiniai integracijai skirtą peticiją ir taip neįgaliųjų judėjimą palaikyti.

Lietuvos neįgaliųjų forumo prezidentė Dovilė Juodkaitė tikina, kad po keturių konvencijos ratifikavimo metų nemato progreso. „Norime, kad būtų atstatytos krizės metu panaikintos arba sumažintos išmokos, slaugos kompensacijos. Nacionalinis socialinės integracijos programos biudžetas ir iki šiol nėra atstatytas, ir siekia 2008 metų lygmenį. Tačiau kainos per tuos metus kilo, kito minimali alga, o dėl mažo biudžeto neįgaliųjų organizacijos jau nebegali teikti elementarių ir pagrindinių paslaugų“, – kalbėjo Lietuvos neįgaliųjų forumo prezidentė.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis sako, kad iki kriziniu laikotarpiu buvo atstatytas, o nuo kitų metų dar šiek tiek didės.

„Per Neįgaliųjų reikalų departamentą prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos yra skiriami 25 mln. programom ir visom kitom veikom vykdyti, 15 mln. per savivaldybes, kurios tikrai geriau mato, kokios neįgaliųjų organizacijos veikia pas juos rajone, o 10 mln. – tiesiogiai per Neįgaliųjų reikalų departamentą“, – vardija A. Šešelgis.

Elektroninėje erdvėje neįgalieji siūlo visuomenei pasirašyti jų socialiniai integracijai skirtą peticiją ir taip neįgaliųjų judėjimą palaikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simas

Simas portretas
siulau visos lietuvos neigaliesiems, surinkt parasus ir advokato pagalba paduot i europos teisingumo teisma lietuvos vyriausybe del tiesiogines dirkriminacijos su pinigine kompesacija, stambiai pinigu sumai,,,gal tuomet vyriausybes nariai ir susimastys?

Anonimas

Anonimas portretas
gaila zmoniu

pavydas

pavydas portretas
seimunai prieskrizinius atlyginimus pasikele pirmiausiai, nors konstitucinis teismas nusprende, kad reikia sugrazint algas,tik nenurode kam,o musu ponai pirmi suskubo susigrazint.jie tikri musu tarnai ir salies patriotai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių