Pereiti į pagrindinį turinį

Neris ryja skrajūnus

2008-07-18 09:00

Neries upė vairuotojus traukia lyg magnetas. Vakar rytą ugniagesiams iš upės dugno teko ištempti paslaptingai įriedėjusį automobilį. Tai šįmet jau trečiasis automobilis, kurį pasiglemžė upė. Pareigūnai prabilo apie papildomas saugumo priemones.

Sostinės centre, ties Seimo rūmais, į Neries upę ketvirtadienio rytą įvažiavo statybų bendrovei „YIT Technika“ priklausantis automobilis „Volkswagen Caddy“.
Apie 8 val. ryto bendruoju pagalbos centro telefonu paskambinęs žmogus pranešė, kad dideliu greičiu A.Goštauto gatve, nuo degalinės „Statoil“ skriejęs baltos spalvos automobilis užšoko ant šaligatvio, nuriedėjo šlaitu, trenkėsi į krantinę ir pliūptelėjo į upę.

Į įvykio vietą iškart nuskubėjo ugniagesiai gelbėtojai ir narai, keli policijos ekipažai, medikai.
Atvykę narai puolė į vandenį, apžiūrėjo skęstantį automobilį, tačiau nei vairuotojo, nei kitų žmonių nerado.
Anot policijos, ankstyvą rytą Neries krantine bėgiojęs vilnietis tvirtino matęs iš automobilio išsivadavusį ir upėje plaukiantį žmogų. Pastarajį kartą jis buvo pastebėtas prie Žvėryno tilto polių, tačiau vėliau vyriškio niekas nematė. Pareigūnai spėja, kad vairuotojui pavyko išsigelbėti. Nors rytą Neris buvo labai srauni – po Žvėryno tiltu itin seklu, aukštesniam žmogui pasiekti dugną nesunku.
 Ugniagesių narai taip pat apieškojo upės ruožą ir vietas, kuriose paskutinį kartą, anot liudininko, buvo pastebėtas plaukiantis žmogus, tačiau gelbėtojai nieko nerado.

Norėjo tyčia nuskandinti?

Gelbėtojai, ištraukę automobilį, salone rado rankinuką, o jame – 26-erių Vilniaus Gedimino technikos universiteto studento pažymėjimą. Policija identifikavo vairuotoją, tačiau net ir intensyviai ieškoję iki darbo dienos pabaigos jo nesurado.
Įvykio vietoje buvęs kitas liudininkas išsakė visiškai kitokią versiją, nei kalba policijos pareigūnai. „Man einant pro Seimą jaunuolis lėtai važiavo, įsuko į aikštelę, esančią ant kalno, prie upės, ir sustojo. Automobilis nežinia dėl kokių priežasčių pradėjo važiuoti, o vairuotojas puolė iš jo“, – aiškino praeivis.
Panašią versiją puse lūpų išsakė ir vietoje buvęs patrulis – ant grindinio matyti, kad automobilis lėtai įvažiavo į nedidelę aikštelę ir nuriedėjęs nuo kalvos statmenai trenkėsi į krantinę – tai liudija ir žymės ant betoninės krantinės.

Vairuotojas nenustatytas

Automobilį ugniagesiai ištraukė su paprastu techninės pagalbos automobiliu – dažniausiai tokiose operacijose naudojamas kranas, kurio paslaugos neretai kainuoja dešimt kartų daugiau. Iškeltas automobilis buvo nuvežtas į policijos areštuotų ir po avarijos sugadintų automobilių saugojimo aikštelę.
Bendrovės „YIT Technika“ atstovai dienraščiui teigė, kad iš dokumentų nustatyta, kas galėjo vairuoti automobilį, tačiau manoma, kad prie automobilio vairo galėjo sėdėti ir kitas asmuo.
Sostinės policija pradėjo tirti Kelių eismo taisyklių pažeidimą, dėl kurio buvo sugadinta kitam asmeniui priklausanti transporto priemonė.

Būtina statyti užtvarus

Į Nerį vilniečiai įvažiuoja kone kasmet, tačiau vakarykštis incidentas – jau trečias šiemet. Dauguma jų baigiasi laimingai ir žmonės nenukenčia, tačiau tiek ugniagesiai, tiek ir policijos pareigūnai teigia, kad būtina imtis radikalių apsaugos priemonių – statyti užtvarus, panašius į tuos, kurie skiria priešingas eismo kryptis.
Pasitinkant šiuos metus, iškart po Naujųjų metų, prieš laisvalaikio centrą „Forum Palace“ į Nerį įlėkė automobilis su trimis žmonėmis.
Laimė, tąkart niekas nenukentėjo. Komentuodamas šį incidentą Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas teigė, kad panašūs įvykiai nutinka itin retai, tačiau problema yra aktuali ir būtina ją spręsti. Tąkart valdininkas tvirtino su pavaldiniais aptarsiantis galimus problemos sprendimo variantus ir pažadėjo, kad greitį ribojantys ženklai ir kelio užtvarai paneryje bus pastatyti kuo greičiau. Tačiau kol kas Neries pakrantėse nematyti pastatytų jokių saugumo užtvarų ir įspėjamųjų ženklų.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų