Pereiti į pagrindinį turinį

Nesugeba be klaidų paženklinti gatvių

2009-06-03 23:59
Nutrynė: A.Mickevičiaus gatvėje nudažytos eismo juostos klaidino vairuotojus.
Nutrynė: A.Mickevičiaus gatvėje nudažytos eismo juostos klaidino vairuotojus. / Tomo Raginos nuotr.

A.Mickevičiaus gatvėje neteisingai paženklinta eismo juosta artimiausiu metu bus perdažyta. Kauno politikai žada ieškoti kaltųjų.

"Miestiečiai skambina, nes, paženklinus šią gatvę, nebežino, kaip važiuoti", – priekaištus miesto savivaldybės tarnautojams žėrė Kauno kelių policijos valdybos specialistas Linas Gudonis.

Į policiją ir savivaldybę nepatenkinti kauniečiai vairuotojai pradėjo skambinti, kai maždaug prieš pusantro mėnesio gatvių eismo juostų ženklinimą atlikę "Eismo juostos" darbininkai A.Mickevičiaus gatvėje nubrėžė neteisingą juostą.

Kol kas niekas tiksliai nepasako, dėl ko atsirado netikslumai, bet spėjama, kad darbininkai apvertė ženklinimo planą. Todėl ties A.Mickevičiaus ir Kęstučio gatvių sankryža išplatėti turėjusi juosta susiaurėjo. Automatiškai kita juosta tapo platesnė, nei reikia. Ant šaligatvio įrengtose automobilių stovėjimo vietose sustojus mašinoms, siauroji juosta tapo nepravažiuojama.

"Norintieji iš Kęstučio gatvės pasukti į dešinę, turi įsitikinti, kad niekas A.Mickevičiaus gatve nevažiuoja "Akropolio" link", – aiškino savivaldybės Eismo saugumo komisijai vadovaujantis Vytas Bancevičius.

Pirmadienį blogai pažymėta eismo juosta nutrinta, artimiausiu metu turėtų būti paženklinta nauja juosta.

Savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis neskubėjo įvardyti kaltųjų. Jam už akių užbėgęs V.Bancevičius teigė manantis, kad kalti ir ženklinimo schemų sudarytojai, ir darbų vykdytojai.

"Mums jau nusibodo klausytis, kad vieną nedidelį darbą reikia daryti tris ar keturis kartus. Šito reikalo taip nepaliksime ir išsiaiškinsime kaltuosius", – žadėjo politikas.

Nevykusį ženklinimą atliko bendrovė "Eismo juosta", tačiau broką turės taisyti įmonė "Urbiko", neseniai laimėjusi savivaldybės skelbtą gatvių ženklinimo konkursą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų