Netoli Astravo AE gyvenantys Lietuvos žmonės su monstru susitaikė, tačiau baimių neatsikrato

  • Teksto dydis:

Jau kone metus netoli veikiančios Astravo atominės elektrinės gyvenantys Lietuvos žmonės su Aliaksandro Lukašenkos monstru susitaikė, tačiau baimių neatsikrato. Jiems išdalytos jodo tabletės, tačiau dažnas abejoja, ar jos ką padės, praneša LNK.

Gražų saulėtą sekmadienį Buivydžių miestelio gyventojai renkasi į mišias. Miestelis nedidelis ir niekuo neišsiskiriantis iš kitų, tik tiek, kad vos už 20 kilometrų Baltarusijos pusėje stovi Astravo atominė elektrinė. Jos kaminai aukštesnėse vietovėse puikiausiai matomi.

Kai kurie vietiniai sako, kad atominės kaimynystės jau nesibaimina. Tačiau yra ir tokių, kurie ne kartą dėl įvairių avarijų stabdytos atominės prisibijo.

Kiti pasakoja, kad jaunimas ir dėl darbo trūkumo, ir dėl Astravo atominės Buivydžius jau paliko.

Žmonės tikina jodo tabletes, kurios apsaugo nuo radiacijos, jau gavę. 

Ne visi žino, ką reikėtų daryti, jei atominėje atsitiktų nelaimė. Dauguma slėptųsi rūsiuose. 

Pernai metų lapkritį pradėjusi dirbti Astravo atominė sustabdyta keletą kartų. Pirmą kartą dėl sprogusių transformatorių, antrą kartą dėl galimai apgadintos avarinio aušinimo sistemos cisternos. Šių metų liepą pirmasis energijos blokas išjungtas suveikus automatinei apsaugos sistemai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ozio tvartelio lansbirkiniai liberastai LGBTistai

Ozio tvartelio lansbirkiniai liberastai LGBTistai portretas
issitriede pasienyje , baimes uzsibaige ,visi issivaiksciojo , pradejo hemoroju ir corona gydyt ... revoliucija pasibaige.. Svietka kotlietkom vaisina.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių