Pereiti į pagrindinį turinį

Norinčių mesti rūkyti Vilniuje laukia palaikymo grupė

T. Urbelionio / BFL nuotr.

Vilniečių antradienio vakarais laukia visuomenės sveikatos biure vykstantys užsiėmimai, padėsiantys mesti rūkyti. Jie yra nemokami ir Lietuvoje rengiami pirmą kartą.

Rūkančiųjų visų pirma lauks plaučių būklės patikra ir individualaus metimo rūkyti plano sudarymas. Nemokamų kursų rengėjai teigia, kad svarbiausia dalis – dalyvių motyvacija, o programos sėkmė priklauso nuo jos įvairiapusiškumo. Antradieniais rengiamuose susitikimuose bus ne tik sudarytas individualus planas, kovojama su fizine priklausomybe, bet padės ir bendraminčių palaikymas.

„Tikiuosi, kad dalinantis patirtimis bus lengviau mesti rūkyti. Įpročiui svarbi ne tik fizinė priklausomybė, bet ir socialinės aplinkos spaudimas“, – sakė Marius Petrauskas, vienas iš programos dalyvių.

„Elgesio terapija yra žmonių palaikymas. Mokslas rodo, kad žmonės, lankydami tos pačios problemos grupes, gauna labai didelį palaikymą ir mokosi vieni iš kitų. Programos veikimo principas yra matyti tuos pačius žmones kiekvieną savaitę ir įtraukti naujus dalyvius, leisti jiems mokytis vieniems iš kitų“, – kalbėjo Viktorija Andrejevaitė-Danauskienė, vykdomos programos vadovė.

Rūkymas yra labiausiai paplitusi priklausomybės liga. Derinant gydymą vaistais su psichologine pagalba, tikimybe mesti rūkyti padidėja net keturis kartus.

Daugiau apie tai žiūrėkite LRT Televizijos laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų