Pereiti į pagrindinį turinį

Norintiems sportuoti pinigai nebūtini

2008-11-20 09:00
Norintiems sportuoti pinigai nebūtini
Norintiems sportuoti pinigai nebūtini / Redakcijos archyvo nuotr. Atsipalaiduoja: pavargę nuo dienos darbų bendradarbiai siūlo kitiems kartu pasimankštinti, pavyzdžiui, pasimokyti šokti breiką.

Sporto klubų abonementų kainos patuština piniginę. Bet jei mėgstate sportuoti, nenusiminkite. Mankštinti raumenis galima ir už dyką – ne tik namie ar gryname ore, bet ir darbo vietoje.

Užsikrėtė suomių pavyzdžiu

Sportuoti? Nuo rytojaus. Šiandien neturiu laiko. Arba nuo kito mėnesio, dabar jau visus pinigus išleidau. Ar kada nors teko tokius žodžius girdėti iš kitų arba pasakyti pačiam? Jei taip – jūs tikrai ne vienas. Kol kiti skundžiasi, kad sportuoti neleidžia aplinkybės, tikrai to norintys sugeba rasti sprendimą.

"Prieš porą metų Suomijos biurų "gyventojams" sukūrėme sveiko gyvenimo tinklalapį. Jame kiekvienas suomis gali suburti savo biuro komandą, rinkti taškus už sveiką gyvenimą (pavyzdžiui, į darbą kilau ne liftu, o laiptais – 20 taškų; susitikimas vyko ne susitikimų kambaryje, o vaikštant lauke – 150 taškų), susirašinėti su kitomis komandomis ir išsiveržti į "sveikiausių suomių biurų" dešimtuką. Suomių pavyzdžiu užsikrėtėme ir patys: prasidėjo mankštelės dizaino skyriuje, į biurą dalis darbuotojų ėmė važiuoti ne liftu, o užbėgti laiptais, pietūs persikėlė prie upės ir taip toliau", – šypsojosi bendrovės "Gaumina" direktorė Živilė Slivinskaitė.

Improvizuota mankšta

Mankšta biure pakelia nuotaiką ir padeda atgauti darbingumą. "Vasarą einame sportuoti prie upės, žiemą daugiau mankštinamės biure. Smiginis, paspirtukai, mažasis krepšinis, bokso pirštinės ar spontaniška mankštelė – daugelis gali rasti būdą, kaip pagerinti kraujotaką per dešimt minučių" , – tikino Ž.Slivinskaitė.

Sporto bendradarbiai nepamiršta ir bendrai leisdami  laisvalaikį: per bendrovės gimtadienį visi plaukė baidarėmis, per Kalėdas lakstė miškuose vykdydami orientacines užduotis.

Konkretaus plano, kaip sportuoti, ar žmogaus, kuris būtų atsakingas už bendradarbių sportinės formos palaikymą, bendrovėje nėra – idėjos dažniausiai gimsta improvizuotai. "Gal šiandien į darbo pabaigą kur nors kitoje biuro pusėje užgros "jonika" ir guvus balsas per megafoną pakvies visus į mankštą... Ir visai nesvarbu, kiek žmonių susirinks. Labai tikėtina, kad kol darysime atsispaudimus, viskas peraugs į improvizuotą break dance koncertą", – juokėsi bendrovės direktorė.

Ieško bendraminčių

Pradėję sportuoti su bendradarbiais, kai kurie darbuotojai nusprendė daugiau mankštintis ir namie. "Kadaise biure sugalvojome kartu sportuoti. Patiko. Ėmiau daugiau sportuoti ir namie, kas rytą bėgioti su šunimi, vėliau lankiau jogą. Sportuodamas savarankiškai per mėnesį gali sutaupyti kelis šimtus litų, kuriuos išleistum sporto klubui.

Bet ne tai svarbiausia. Svarbiausia – gali sportuoti lauke, gryname ore, bėgiodamas vėlų vakarą stebėti žvaigždes, o žiemą mėtytis sniego gniūžtėmis. Didžiausia bėda – vienam sportuoti sunku prisiversti. Pradėti galite taip: paleisti muziką ir biure suburti bendraminčių būrelį. Kaip rodo pavyzdžiai, kartu treniruojantis visai nesunku padaryti 50 atsispaudimų per minutę ar dviračiu aplenkti automobilį", – sakė "Gauminos" projektų vadovė Joana Lukošiūtė.

Kaip prisiversti sportuoti namie

Įsigykite kiaulę taupyklę. Kiekvieną kartą pusvalandį pasimankštinę, įmeskite į ją po litą. Kai sumažės kūno apimtys, daužykite taupyklę ir keliaukite į parduotuvę pirkti naujų drabužių.

Jei namie turite treniruoklį – ant jo užkabinkite didelę kainą. Kaipmat kils noras sportuoti, kad pinigai nebūtų išleisti vėjais.

Pakvieskite šeimos narius prisijungti prie mankštos. Jei vienas pradės tinginiauti, kiti jam padės prisiversti.

Jei sportuoti norite dėl figūros – pasikabinkite ant veidrodžio gražių įžymybių arba draugų nuotraukų. Kaipmat kils noras pulti daryti atsilenkimus.



Nuomonės

Dizainerė Rasa

Sportuodavau klube, dabar šiek tiek apleidau šią sritį. Manau, namie sunkiau prisiversti. Kai išeini kur nors pasportuoti, visai kitaip. O darbe mankštintis nesutikčiau. Jei sportuoji su tais pačiais drabužiais, kaip darbe, juk suprakaituoji, o vežiotis aprangą būtų nepatogu.

Verslininkas Aloyzas

Sportuoju individualiai, namie turiu treniruoklį. Man taip paprasčiau. Bandžiau klube, kartais nueinu, bet namie patogiau, kai viskas po ranka. Kita vertus, klube, kai jau esi sumokėjęs pinigus, labiau prisiverti sportuoti.

Aktorė Inga

Seniau sportuodavau klube, dabar retai ten lankausi. Namie nelengva prisiversti. Kur sportuoti pigiau, nereikėdavo galvoti, todėl net nesvarsčiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų