Pereiti į pagrindinį turinį

Norite naujojo paso – laukite

2009-04-11 09:00
Norite naujojo paso – laukite
Norite naujojo paso – laukite / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Trikdžiai: modernaus asmens identifikavimo dokumento su biometriniais duomenimis išdavimo pasų poskyriuose gali tekti laukti beveik du mėnesius.

Kauniečiai, norintys gauti asmens dokumentus su biometriniais duomenimis, yra priversti laukti ilgiau nei įprastai.

Norintiems gauti naujuosius asmens dokumentus miestiečiams gali tekti nusivilti. Dokumentų gamyba trunka beveik du mėnesius. Pasipiktinę kauniečiai pagalbos kreipėsi į "Kauno dieną".

"Dainavos pasų poskyryje kelios savaitės neišduodami jokie asmens tapatybę patvirtinantys dokumentai, nes sutrikusi išdavimo sistema. Neišduodami ir laikini dokumentai. Kai kreipiausi į pasų poskyrį, jo darbuotojai paaiškino, kad galbūt per mėnesį išduos laikiną dokumentą. Savo akimis mačiau, kaip žmogus su ašaromis akyse atėjęs aiškino, kad pasibaigęs jo paso galiojimo laikas, ir jis neturi jokio dokumento, kurio reikia darbinantis. Jam šaltu biurokratiniu veidu buvo paaiškinta, kad dėl sutrikusios sistemos joks dokumentas nebus išduotas", – tvarka piktinosi kaunietis Rolandas.

Dainavos pasų poskyrio darbuotojai teigia, kad dokumentų išdavimas vėluoja ne dėl jų kaltės. Kortelės ilgai gaminamos Vilniuje.

"Stringa identifikacinių kortelių su biometriniais duomenimis – pirštų atspaudais – išdavimas. Migracijos departamento nurodymu, miestiečiams mėnesiui išduodame laikinus pažymėjimus. Kortelei pagaminti skiriamas mėnuo, bet stringant jų išdavimui tenka papildomai palaukti dar 2–3 savaites", – teisinosi Dainavos pasų poskyriui laikinai vadovaujanti Rūta Urbonavičienė.

Į poskyrį atnešę pakeisti pasus kauniečiai vylėsi, kad dokumento gamyba neužtruks. "Ketinu išsiimti pasą, o ne identifikacijos kortelę. Dokumentą skubos tvarka tikiuosi gauti per savaitę. Esu girdėjusi, kad identifikacinės kortelės gaminamos ilgiau. Gyvenu užsienyje, todėl viliuosi, kad dokumento gamyba neužtruks. Paso reikia, nes ketinu vasarą keliauti po Europą", – pasakojo eilėje priduoti dokumentų laukusi kaunietė Rasa.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų