Pereiti į pagrindinį turinį

Nukirpti milijonai Kaunui nebegrįš

2010-01-28 09:05
Kažin, ar pavyks susigrąžinti pernai arenos statybai prarastus 8 mln. litų.
Kažin, ar pavyks susigrąžinti pernai arenos statybai prarastus 8 mln. litų. / Tomo Raginos nuotr.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto duomenimis, šiemet iš Valstybės investicijų programos (VIP) Kauno objektams bus skirta 37,9 mln. litų.

21 mln. litų žadama atriekti Nemuno saloje statomiems pramogų ir sporto rūmams. 4,5 mln. litų suma turės tenkintis rekonstruojamas Kauno valstybinis dramos teatras. Likusi dalis bus išdalyta mažesniems projektams įgyvendinti.

Miesto meras Andrius Kupčinskas yra sakęs, kad viliamasi arenos statybai susigrąžinti pernai prarastus 8 mln. litų. Būtent tiek buvo apkarpyta statybai skirta suma iš VIP, tačiau šioms viltims greičiausiai nebus lemta išsipildyti.

"Per išvažiuojamąjį Vyriausybės posėdį Kaune iš finansų ministrės I.Šimonytės kalbos buvo aišku, kad tų pinigų vargiai galima tikėtis. Ar meras dar bandė ką nors išsiderėti, man nežinoma", – teigė laikinai mero pareigas einantis vicemeras Rimantas Mikaitis.

Kauno dramos teatrui rekonstruoti šiemet buvo žadėta 4 mln. litų. Gruodį teatro direktorius Egidijus Stancikas prasitarė, kad po Vyriausybės narių vizito rekonstruojamame teatre žadėta suma gali padvigubėti. Dabar jau aišku, kad tai buvo tik pažadai, o prie 4 mln. litų pridėta vos 0,5 mln. litų. Remontui baigti reikia dar apie 40 mln. litų.

"Poreikis, kad tokia kultūros įstaiga Laisvės alėjoje veiktų, akivaizdus. Tai liudija ir kauniečių antplūdis į koncertus suremontuotoje filharmonijoje. Kai nėra tinkamų sąlygų, sudėtinga įgyvendinti ir kūrybinius procesus", – apie problemą sakė R.Mikaitis. Pernai teatrui iš VIP vietoj žadėtų 8 mln. litų nubyrėjo vos 3,5 mln. litų

Kauno mokykloms ir darželiams renovuoti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų per Ūkio ministerijos programas tikimasi gauti dar apie 20 mln. litų. "Girstučio" kultūros ir sporto centre pradėtas rekonstruoti plaukimo baseinas žadėtų VIP milijonų jau nebesulauks.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų