Pereiti į pagrindinį turinį

Nuo darbo nušalintam prokurorui durys lieka užtrenktos

2013-01-04 13:15
Nuo darbo nušalintam prokurorui durys lieka užtrenktos
Nuo darbo nušalintam prokurorui durys lieka užtrenktos / Tomo Raginos nuotr.

Susikompromitavusiam ir prieš mėnesį nuo pareigų nušalintam Kauno apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojui Juozui Bagdonavičiui į darbą grįžti neleista. Su juo toje pačioje istorijoje minimi prokurorai dirba toliau.

Piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi įtariamas J.Bagdonavičius apskundė teismo sprendimą, kuriuo prieš mėnesį buvo trims mėnesiams nušalintas nuo darbo prokuratūroje. Skundas nebuvo patenkintas, todėl J.Bagdonavičius toliau lieka nušalintas nuo pareigų.

Nušalinimą nuo pareigų apskundė ir su J.Bagdonavičiumi toje pačioje įtartinoje istorijoje minima jo bendradarbė, Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorė Vida Viduolienė. Teismas nusprendė, kad jos nušalinimui nuo pareigų nėra pakankamo pagrindo, todėl prokurorei leista grįžti į darbą.

Ikiteisminiame tyrime minima ir su V.Viduoliene tame pačiame skyriuje dirbančio Aliaus Juodviršio pavardė, tačiau šis prokuroras nuo pareigų nušalintas nebuvo.

Neoficialiai kalbama, kad rimti nemalonumai gali grėsti tik J.Bagdonavičiui, o kiti du prokurorai tiesiog atsidūrė ne laiku ir ne vietoje.

„Kauno diena“ lapkritį rašė, kad J.Bagdonavičius galėjo pritraukti Specialiųjų tyrimų tarnybos dėmesį, nes naudodamasis tarnybine padėtimi sprendė asmeninius, su žemės sklypais susijusius klausimus. Kalbėta, kad juos spręsdamas pareigūnas naudojo ir šantažą.

Tyrimą vykdo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrejus Mirnas. Jis nepaneigė, kad tyrimas susijęs su žemės sklypais.

„Nieko nauja pasakyti negaliu. Vyksta duomenų analizė. Yra tiriami keli epizodai, o tyrimo eigoje nei epizodų, nei įtariamųjų nepadaugėjo“, – sakė prokuroras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų