Pereiti į pagrindinį turinį

Nuogos krūtys – tiesioginiame eteryje

2012-10-27 23:59
Nuogos krūtys – tiesioginiame eteryje
Nuogos krūtys – tiesioginiame eteryje / "Reuters" nuotr.

Moterų judėjimo "FEMEN France" lyderė Ina Ševčenko protesto akciją išsirengiant iki pusės suruošė per tiesioginę arabiškos televizijos "al Jazeera" transliaciją – taip ji protestavo prieš "viduramžiškus prietarus".

Iškalbingas atsakymas

Kaip teigiama vakar paskelbtame judėjimo pranešime, per vakaro laidą "The Stream", kurioje buvo aptariama feminizmo ir islamo santykio problema, vedėja uždavė klausimą: "Kas moterims geriau: nuogumas ar parandža?"

I.Ševčenko tuojau pat nusivilko marškinėlius.

"Taip ji pateikė atsakymą – požiūrį į nuogą moterį pavadino laisvės indikatoriumi", – sakoma pranešime.

Laidos vedėja pareiškė, kad "al Jazeeros" eteryje tokie vaizdai nepriimtini.

"FEMEN narės ketina išnaudoti visas informacines platformas išsivadavimo iš religijos ir panašių viduramžiškų prietarų jungo propagandai", – akcentuojma pranešime.

Rado prieglobstį Prancūzijoje

Judėjimas FEMEN kilo Ukrainoje 2008 m. ir išgarsėjo skandalingomis nuogalių protesto akcijomis. Judėjimo aktyvistės jas vykdo įvairiose šalyse.

Rugsėjo pradžioje aktyvistė I.Ševčenko – kryžiaus Kijevo centre nupjovimo akcijos lyderė – išvyko iš Ukrainos į Prancūziją.

Rugsėjo viduryje Prancūzijos pareigūnai FEMEN atstovėms išdavė oficialų pranešimą apie tarptautinio moterų judėjimo FEMEN įregistravimą šios šalies teritorijoje.

Nuoga krūtinė – jų ginklas

Kai kurios feministinės organizacijos palaiko FEMEN ir džiaugiasi, kad jų dėka moterų problemos vėl pasiekia naujienų antraštes.

Vokietijos feministinio žurnalo "Emma" redaktorė Alice Schwarzer FEMEN merginas vadina drąsiomis, protingomis ir kūrybingomis. Nors pati beveik visą gyvenimą smerkė moters nuogumo demonstravimą, FEMEN nuotrauką ji publikavo savo žurnalo viršelyje.

"Nuoga krūtinė joms tapo ginklu", – interviu "Der Spiegel" sakė A.Schwarzer.

Tačiau kai kurios FEMEN merginų akcijos sulaukė gausios kritikos ir pasipiktinimo. Reikšdamos palaikymą nuteistai Rusijos pankroko grupei "Pussy Riot", jos Kijevo centre benzininiu pjūklu nupjovė kryžių.

Daugelį Ukrainos tikinčiųjų tai didžiai papiktino. Anot šalies žiniasklaidos, nupjautas kryžius buvo skirtas Josifo Stalino represijų aukoms. Tačiau FEMEN atstovės tikino, jog tai buvo visai kitas kryžius.

Nuotykiai Baltarusijoje

Paprastai už viešosios tvarkos pažeidimus FEMEN merginos atsiperka baudomis, bet Baltarusijoje joms teko išgyventi tikrą košmarą.

Praėjusių metų gruodį, per Aliaksandro Lukašenkos perrinkimo metines, trys merginos surengė akciją Minsko centre. Viena jų nusiskuto galvą ir prisiklijavo ūsus – taip ji išjuokė Baltarusijos prezidentą, kuris Vakaruose dažnai vadinamas paskutiniu Europos diktatoriumi.

Akcijos dalyves sulaikė KGB pareigūnai ir po apklausos nuvežė į mišką. Ten liepė nusirengti, grasino, apipylė galvas briliantine žaluma.

Galiausiai merginos buvo paleistos, bet pačios turėjo ieškotis kelio atgal.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų