Nuomonė: tikra šeima – tik su spaudu pase

Į Vilniaus santuokų rūmus praėjusį šeštadienį lyg gulbės plaukė laimingos nuotakos su jaunikiais. Poros sakė, kad šiuo metu negalvoja, koks gyvenimas jų laukia, – paprasčiausiai džiaugiasi savo švente ir pavasariu.

Nori gyventi susituokę
Tą patį tvirtino ir vilniečiai 24 metų Ineta Kuzma bei 22 metų Markas Dainarovičius, savo santykius nusprendę įteisinti santuoka.
Dauguma jaunų porų sako, kad santuoka – atgyvenęs dalykas, o spaudas pase nieko nereiškia ir nieko nekeičia. Jos gyvena drauge po keliolika metų ir vaikų susilaukia nesusituokusios. Ineta ir Markas – senamadiški, taip jie nemano.
„Tas spaudas pase daug ką reiškia. Tai reiškia žmonių jausmų stiprumą, šeimą. Kitiems gal ir nereiškia, bet man – reiškia. Aš noriu turėti žmoną, o ne mergą drauge gyvent. Merga šiandien yra, rytoj – gal ne. O žmona yra žmona. Tada rimčiau žiūri į kitus dalykus, ir atsakomybė didesnė, ir daugiau stengiesi dėl šeimos“, – susijaudinęs kalbėjo šventiškai pasipuošęs M.Dainarovičius.
Jaunieji pažįstami nuo mokyklos laikų. Kaip pora draugavo trejus metus, dvejus gyveno nesusituokę.
„Mes mylim vienas kitą, todėl nusprendėme susituokti. Kas gyvena nesusituokę, nežinau, kodėl jie taip gyvena. Iš to nieko gero nebūna. O mes nusprendėme susituokti, kad viskas būtų oficialu, kad būtume šeima“, – trumpai drūtai pasakė Markas.
Nedvejodama jaunikiui pritarė ir nuotaka: „Aš tikiu tikra meile ir manau, kad šeimą žmonės turi kurti santuokoje. Mums pavyzdys – tėvai, kurie daug metų yra susituokę ir myli vienas kitą. Ir mes norime taip gyventi. Norime gyventi santuokoje, norime, kad vaikai gimtų santuokoje. Mes prisiekėme amžinai mylėti vienas kitą ir norime būti kartu. Taip pat norime būti susaistyti ir sutuoktuvių žiedų. Kaip žmonės nori, taip tegul gyvena. Bet aš pati noriu gyventi santuokoje.“

Meilė nugalėjo visas kliūtis
M.Dainarovičiaus profesija – elektros darbų specialistas, tačiau vyras dirba saugos tarnyboje. Ineta – mobiliųjų telefonų serviso pardavėja-konsultantė. Pora gyvena ir dar kurį laiką gyvens pas jaunojo tėvus.
Įsimintiniausiai gyvenimo dienai suknelės, batelių, aksesuarų būsimoji nuotaka ieškojo kruopščiai ir atsakingai. Nors, atrodo, parduotuvėse visko pilna, vis tiek daug pastangų teko įdėti. Paieškos baigėsi tuo, kad vestuvinę suknelę Ineta nusprendė ne nuomotis, o nusipirkti.
M.Dainarovičiaus per daug negąsdina kritinės šeimos gyvenimo situacijos, kampų glaistymas, šlifavimas – juk visko gyvenime būna, tai normalu.
„Buvau išvažiavęs į Angliją vienas, gyvenau ten metus, dirbau, o ji dirbo Lietuvoje. Visko buvo. Bet, matot, meilė nugalėjo kliūtis. Todėl mes dabar čia – Santuokų rūmuose“, – džiaugėsi jaunikis.
Tarp žemės ir dangaus
Sakydami, kad tokią dieną labai jaudinasi, be to, tuoj metas vykti į bažnyčią, Dainarovičiai pokalbį norėjo baigti. Tačiau paklausta, kaip Markas jai pasipiršo, Ineta pradėjo šypsotis.
Savo mylimajai M.Dainarovičius pasipiršo neįprastai – karuselėse Liverpulyje, Anglijoje. Tarp žemės ir dangaus. Paprašęs už jo tekėti, Markas Inetai ant piršto užmovė baltojo aukso sužadėtuvių žiedą su puikiu briliantu.
Visiems parūpo – ir koks tas briliantas? Ineta ištiesė ranką – puikus, ne kiekviena mergina tokio nusipelno.
O M.Dainarovičius neslėpė gerokai palaužęs galvą, kaip pasipiršti. Galutinai viską sustyguoti jam padėjo pažįstami. „Pasipiršti reikia taip, kad būtų – vau“, – nutęsė jaunikis. Sumanymas pasiteisino – Ineta neteko žado, prašymą tekėti išgirdusi tarp žemės ir dangaus.
„Ten labai gražu“, – prisiminę tą įvykį, šypsojosi jaunavedžiai.
Įforminę civilinę santuoką, Dainarovičiai su palyda išskubėjo į Dominikonų bažnyčią, ten priėmė Santuokos sakramentą. Jų sutuoktuvių pokylis vyko kavinėje. Jauniesiems laimės ir gero vėjo gyvenimo keliuose linkėjo per 40 svečių.


Šiame straipsnyje: vedybosšeimavestuvėsjaunieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
seima-tai lastele is kurios sudarytas valstybes organizmas...gaila, kad lietuvoj seima jau tapo atgyvena...tokia ir turim ta lietuvele,ateitis garantuota...

ginte

ginte portretas
kokia gali but seima,jai gyvenas pas tevelius. pirma lai kazkoki pagrinda susikuria ir tada lai kuria seima
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių