„Omniva“ darbuotojai nepasimoko – vėl mėto siuntas: akibrokštą užfiksavęs vyras turi patarimą

Siuntos į „Omniva LT“ paštomatą atėjęs pasiimti Danielius liko šokiruotas pamatytu vaizdu – kurjeris mėtydamas knežino siuntinius. Neapsikentęs jaunas vyras pastarąjį elgesį nufilmavo, o bendrovei sako turintis svarbų patarimą.

Pamatęs neapsikentė

Danieliaus užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kai minėtos bendrovės kurjeris, išėmęs siuntas iš terminalo ir jas nuskenavęs meta į mikroautobusiuką, kuriuo jos išvežiojamos. Deja, ne visi metimai – sėkmingi – vienas siuntinys į transporto priemonės vidų nepateko ir iškrito šalia, ant miesto grindinio. Tačiau pakelti jo vaikinas neskubėjo – tai padarė tik atlikęs pradėtus darbus.

Tuo metu prie paštomato, kad galėtų pasiimti savo siuntą, lūkuriavęs jaunas vyras, pasakodamas apie įvykių eigą prasitarė – nufilmavo tik mažą dalį to, kas pirmadienį dėjosi prie „Omniva LT“ terminalo, kol kurjerio elgesys perpildė jo kantrybės taurę.

„Anksčiau būdavo taip, kad jei atėjus šalia terminalo stovėdavo mikroautobusiukas, kurjeriai išjungdavo savo režimą ir leisdavo pasiimti siuntinį, tada vėl tęsdavo savo darbą. O dabar jis tiesiog piktai į mane pažiūrėjo ir toliau tęsė savo darbą. Kurjeris pradėjo mėtyti dideles siuntas, jos buvo tvirtai supakuotos. Pagalvojau, kad gal nieko baisaus tokioms nenutiks. Tačiau paskui jis ištraukė lentos storio siuntą, ant jos iš visų pusių buvo užklijuoti stiklo ženklai, metė į mikroautobusą ir net nepažiūrėjo, sutrūko ar ne, nors buvo girdėti lyg sudužtų“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė Danielius.

Metė į mikroautobusą ir net nepažiūrėjo, sutrūko ar ne, nors buvo girdėti lyg sudužtų.

Nusivylusių – ne vienas

Užfiksavęs pastarąjį – mažesnių siuntų mėtymo epizodą Vilniuje, Karoliniškių mikrorajone, prie Sausio 13-osios gatvėje esančio „Omniva LT“ paštomato, jaunas vyras pasidalijo vaizdo įrašu ir socialiniame tinkle „Facebook“. Čia užvirė internautų diskusijų audra, akcentuojanti daugelio nusivylimą šios bendrovės paslaugomis.

„Čia jau tampa „Omniva“ standartu. Mano siunta irgi „prasileido“ kelis smūgius nuo kurjerio“, – rašė Mantas. „Šiek tiek aiškiau, kodėl mano siunta iš Vilniaus į Vilnių keliauja nuo gegužės 11 dienos! Bent jau pakeliavo po Lietuvą daugiau nei aš šiais metais – buvo nuvežta ir į Panevėžį, ir į Kauną“, – kritikos negailėjo Viktorija. „Reikia šios firmos viduje nustatyti dar viena kodeksą, kur bus parašyta, kas atsako už visa operaciją iki siuntos gavimo, tada bijos taip mesti ant žemės daiktus“, – piktinosi Svetlana.

„Mieli verksniukai, na, tai kas čia nuo to mėtymo atsitiko? Pamatytumėte, kaip dirbama perskirstymo stotyse, matyt, nualptumėte. Išmokite pakuoti daiktus, nereikės aikčioti“, – į bendrovės pusę stojo Monika. „Žinokite, siunčiami ir dūžtantys daiktai, už tai primokama papildomai. O čia elementariai mėtoma...“ – atšovė Rimantas. „Nepatinka siuntimo būdas, nesiųskite, gyvenkite be siuntinių, nes visi operatoriai taip dirba, net ir labai brangūs“, – galimą išeitį pasiūlė Monika, pridurdama, kad tokiais atvejais gali praversti ir siuntų draudimas. „Labai gaila, bet ir apdraudus meto. Gavau savo bulvių tarką visą sudaužytą. Pinigus grąžino. Dirba tikrai atsainiai“, – atviravo Rūta.

„Kad ir kaip siunta yra supakuota, kurjeriai jos mėtyti neturi teisės. Taisyklėse nurodoma, kad „Omniva“ gali atsisakyti siųsti netinkamai supakuotas siuntas. Taigi kurjeris, paimdamas siuntą, konkliudentiniais veiksmais nustato, kad siunta yra supakuota tinkamai, priešingu atveju, jis siuntos turėtų neimti“, – svarstė Mantas. „Yra išeitis – įsidarbinti patiems ir daryti, kaip reikia“, – diskusiją pozityvia mintimi bandė praskaidrinti Danguolė.

Turi patarimą

Tačiau daugelis internautų vis dėlto ragino „Omniva LT“ atstovus labiau atkreipti dėmesį į savo kurjerių darbą. Patarimu pasidalijo ir su portalo kauno.diena.lt žurnalistais kalėjęsis Danielius.

„Mano tikslas paviešinant šį vaizdo įrašą buvo ne tas, kad šitą darbuotoją atleistų iš darbo, o kad įdarbinant kurjerius būtų atidžiau renkamasi“, – teigė pilietiškas jaunas vyras, pridurdamas, kad atvejus, kai mėtomos siuntos, jis mato ne pirmą kartą.

Pusantro tūkstančio skundų

Komentuodama pastarąją situaciją „Omniva LT“ komunikacijos ir prekės ženklo vadovė Milda Jankauskytė sakė, kad apie incidentą sužinota gegužės 24 dieną. „Atsiprašome klientų dėl tokio darbuotojo elgesio ir visus, kuriuos pasieks apgadintos siuntos, kviečiame kreiptis dėl nuostolių atlyginimo. Su kurjeriu buvo bendraujama asmeniškai ir paprašyta paaiškinti tokio elgesio priežastis. Už tokį darbo taisyklių pažeidimą darbuotojas bus įspėtas, o situacijai pasikartojus – atleistas“, – tikino pašnekovė.

Paklausta apie tai, kaip atrenkami „Omniva LT“ kurjeriais norintys dirbti žmonės, ir ar dažna jų kaita, M. Jankauskytė teigė, kad nauji kandidatai yra atrenkami pasitelkiant įdarbinimo agentūras. Taip pat per darbo skelbimų portalus. Su kiekvienu kandidatu esą vykdomi individualūs pokalbiai, per kuriuos sprendžiama, ar jis tinkamas eiti konkrečias pareigas. O vėliau – naujų darbuotojų mokymai.

„Tiesa, tam tikri asmenybės bruožai ar kiti aspektai, kurie padeda įvertinti, ar kandidatas yra tinkamas, išryškėja tik per tam tikrą laikotarpį. Todėl įdarbinę žmogų ir toliau vertiname jo tinkamumą eiti pareigas. Taip stengiamės atrinkti darbuotojus, kurie geba ir nori dirbti laikydamiesi aukščiausių aptarnavimo standartų. Mūsų rinkoje darbuotojų kaita priklauso nuo sezoniškumo. Taip pat didelę įtaką tam turi COVID-19 situacija šalyje“, – aiškino „Omniva LT“ komunikacijos ir prekės ženklo vadovė.

Tam tikri asmenybės bruožai ar kiti aspektai, kurie padeda įvertinti, ar kandidatas yra tinkamas, išryškėja tik per tam tikrą laikotarpį.

Pasak jos, nuo sausio iki balandžio gauta 1 490 skundų dėl apgadintų siuntų. O per šį laikotarpį esą pristatyta daugiau nei 3 mln. siuntų. Tad, pašnekovės teigimu, gautų pretenzijų skaičius sudaro apie 0,05 proc. visų pristatytų siuntų. Kiekviena siuntos pažeidimo situacija yra analizuojama individualiai. „Jeigu siunta buvo supakuota laikantis „Omniva“ siuntimo sąlygų ir pakavimo taisyklių, o siuntos turinys buvo apgadintas dėl mūsų kaltės, klientams yra išmokamos kompensacijos. Tokiu atveju prašome klientų susisiekti su mūsų klientų aptarnavimo centru, nurodyti situaciją ir visą reikiamą informaciją šioje formoje: https://www.omniva.lt/kontaktu_forma“, – nurodė M. Jankauskytė.

Nemalonus atvejis – ne pirmas

Atvejis, kai įvykyje eskaluojamas „Omniva LT“ vardas, – ne pirmas. Su portalo redakcija vaizdo įrašu pasidalijęs vilnietis Donatas pasakojo jame matomą veiksmą užfiksavęs balandžio 10 dieną prieš vidurdienį. „Visai atsitiktinai pamatęs sugalvojau nufilmuoti ir lyg tyčia pataikiau, kad užfiksuočiau siuntos nukritimą“, – pasakojo pašnekovas.

Filmuotoje vaizdo medžiagoje matyti, kai prieš įdėdami siuntas į „Omniva“ paštomatą, esantį Vilniuje, Vydūno gatvėje, darbuotojai vienas kitam jas meta. Pirmasis metimas – sėkmingas, o antrojo metu metamos siuntos pagauti nepavyksta – ji nukrenta tiesiai ant asfalto. Tiesa, darbuotojas ilgai nelaukdamas pakelia ir įdeda ją į terminalo dėžutę bei prieina gaudyti trečios siuntos – laimė, šį kartą ji atsiduria jo rankose.

„Siuntos tiesiog skrenda, skubėkite greičiau pasiimti“, – reziumuodamas vaizdo įraše matomą veiksmą asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė Donatas.

Išsiliejo cheminis skystis

Dar vienas incidentas buvo fiksuotas balandžio pabaigoje, kai „Omniva LT“ darbuotojams sandėlyje užkliudžius siuntą, dužo jame buvę buteliai.

Iškvietimo į Kaune, Ateities plente, esantį „Omniva LT“ sandėlį Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai sulaukė balandžio 22-osios dienos vakarą, 22.26 val. Pranešta, kad iš siuntos išsipylė cheminis skystis, jaučiamas aitrus kvapas.

Atvykus ugniagesiams dėžę darbuotojai jau buvo išnešę į kiemą. Kaip paaiškėjo, siuntos viduje buvo šeši vieno litro talpos buteliai, kuriuose – 25 proc. amoniakinio vandens. Patalpose, kur siunta buvo pažeista, jautėsi nestiprus kvapas, todėl teko jas išvėdinti. Sudužusius butelius ugniagesiai paliko dėžėje, pastatytoje atviroje teritorijoje. „Omniva LT“ atstovai jiems teigė šviesiu paros metu besikreipsiantys į bendrovę „Žalvaris“, tvarkančią pavojingas atliekas.

Tąkart, M. Jankauskytės teigimu, siuntoje buvo neleistinas siųsti turinys. „Klientas apie šią situaciją buvo informuotas nedelsiant. Buvome patikinti, kad tokie produktai daugiau nebus siunčiami“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OMG

OMG portretas
Mėtymas - darbo efektyvumo požymis:)

Piktas

Piktas portretas
Tik pas NEVYKĖLIUS savininkus, vadovus dirba tokie nevykėliai, kurie griauna visą verslą. OMNIVA išbraukiu iš savo paslaugų teikėjų sąrašo

Nuomonė

Nuomonė  portretas
Aš esu labai patenkintas, kaip dirba Omnivos darbuotojai.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių