Pereiti į pagrindinį turinį

Organizuojamas masinis apalpimas prekybos centre

2010-05-13 08:00
Reginys: alpstantis jaunimėlis veikiausiai pritrauks daugybę smalsuolių.
Reginys: alpstantis jaunimėlis veikiausiai pritrauks daugybę smalsuolių. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Dešimtys žmonių penktadienį prekybos centre "Ozas" ketina kristi be sąmonės. Tokie jaunimo pramogų planai apstulbino komplekso šeimininkus.

Keistą planą sumanė būrelis netradicinių pramogų mėgėjų. Žmonės raginami penktadienį, 17.50 val., atvykti į "Ozą" ir simuliuoti apalpimą. "Ant eskalatoriaus, lifte, ant laiptų, vidury kelio, ant suoliuko. Pasitelkit savo fantaziją", – rašoma kvietime prisidėti prie masinio apalpimo.

Akcijos dalyviai raginami turėti skiriamuosius ženklus, t. y. vilkėti ką nors raudona. Socialiniame tinkle "Facebook", kur platinamas kvietimas prisidėti prie masinio apalpimo, renginyje dalyvauti panoro jau daugiau kaip 260 žmonių.

"Ozo" vadovė Inga Navickaitė "Vilniaus dienai" teigė nežinojusi apie planuojamą "flash mob" tipo renginį. Anot jos, "Ozas" niekaip neprisidėjo prie masinio apalpimo akcijos ir nedavė jai leidimo. Tačiau prekybos centras neketina kliudyti alpstantiesiems.

"Oho! Nežinojome apie tą akciją. Bet bus įdomu pasižiūrėti, – nusijuokė "Ozo" vadovė. – Reaguojame linksmai. Manau, akcijai nekliudysime. Tik jai pasiruošime. Pasistengsime, kad neišsigąstų kiti prekybos centro lankytojai. Bus smagu pasižiūrėti, kiek žmonių susirinks. O kitąkart galbūt linksmesnę idėją sugalvos."

"Flash mob" judėjimas į Lietuvą atkeliavo iš Vakarų. Jo tikslas – organizuoti trumpus masinius renginius, per kuriuos jaunimas paprastai atlieka sunkiai suvokiamus ar apskritai betikslius veiksmus. Lietuvoje šis judėjimas dar gana jaunas, tačiau jo sekėjų gretos auga sparčiai.

Vilniaus prekybos centrai jau kurį laiką yra "flash mob" judėjimo akiratyje. Pavyzdžiui, sausį prekybos centre "Europa" vyko masinio sustingimo akcija – dešimtys jaunuolių prekybos centre kelioms minutėms sustingo it suledėję.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų