Pereiti į pagrindinį turinį

Oro uosto rekonstrukcija mažino sostinės restoranų apyvartas

2017-08-23 11:10
BNS inf.

Vilniaus oro uosto rekonstrukcija trečdaliu sumažino klientų srautus sostinės restoranuose.

V. Skaraičio / BFL nuotr.

Neigiamą įtaką pajuto ir mažesnių miestų maitinimo įstaigos, nes rekonstrukcijos metu skrydžius buvo sustabdžiusi emigrantų pamėgta pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“, „Verslo žinioms“ sako „Katpėdėlių“ ir „Charlie Pizza“ valdytojos „Amber Food“ vadovas.

„Oro uosto uždarymas parodė, koks svarbus Lietuvai yra susisiekimas ir turizmas. Kai kuriose sostinės turistinėse vietose - Pilies, Vokiečių gatvėje, Gedimino prospekte - įsikūrusiuose restoranuose tuo metu fiksavome net iki 30 proc. mažesnius klientų srautus, nei būtų galima tikėtis, jei nebūtų uždarytas oro uostas“, - interviu „Verslo žinioms“ sakė „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis.

Anot jo, vasarą grįžta emigrantai, auginantys restoranų regionuose pajamas. „Tačiau šiemet Panevėžio, Alytaus, Šiaulių maitinimo taškuose apyvarta gali būti 3-5 proc. mažesnė dėl to, kad, vykstant oro uosto rekonstrukcijai, „Ryanair“ skrydžius ne perkėlė į Kauną, o išvis nutraukė ir atnaujins juos tik nuo rugsėjo“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų