P. Eskobaro našlė viešai atsivers Lietuvos mafijos knygų autoriui

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą, kasmetinės „Vilniaus knygų mugės“ svečių laukia išskirtinis reginys – garsaus narkobarono Pablo Eskobaro našlė Victoria Eugenia Henao atsakynės į Lietuvos mafijos bestselerių autoriaus Dailiaus Dargio klausimus.

Sostinėje, „Knygų mugėje“, vyksiantis gyvas interviu prasidės 20 val., ir vyks didžiausioje renginio salėje, pažymėtoje. 5.1.

Moteris teigė mėgstanti atvirai pasakoti apie savo gyvenimą. „Man tabu klausimų ir temų nėra. Victoria teigė, kad šnekės apie viską. Moteris šiek tiek nuliūdo, kai sužinojo, kad yra suplanuotas tik valandos trukmės renginys. Anot jos, apie Pablo galima ypač glaustai papasakoti mažiausiai dviejų valandų konferencijoje“, –taip P. Eskobaro našlė atsakė ją trumpam prieš renginį užkalbinusiam D. Dargiui.

P. Eskobaro buvusi žmona ir dviejų jo vaikų motina žymiam Lietuvos knygų autoriui pareiškė, kad bene labiausiai ją erzina klausimai apie „Netxflix“ prieš keletą metų pristatytą populiarų serialą „Narcos“. Du šio serialo sezonai atvaizdavo legendinio Kolumbijos narkotikų prekeivio P. Eskobaro, uždirbusio kasdien po daugiau nei 1 milijoną JAV dolerių, gyvenimą.

Man tabu klausimų ir temų nėra. Victoria teigė, kad šnekės apie viską.

„Šia tema viską išsamiai atsakė mano sūnus Juanas Pablas Eskobaras net keliuose savo knygos puslapiuose. Jis išvardijo visas serialo kūrėjų parodytas klaidas, kurios ne tik nuliūdino, bet ir kažkiek prajuokino mūsų šeimą. Tad net neverta daugiau liesti šios temos“, – taip Victoria atsakė D. Dargiui.

Penktadienį prie P. Eskobaro našlės nutįso milžiniška „Knygų mugėje“ besilankiusių skaitytojų eilė. Tai stebino net aplinkui savo stenduose sėdėjusius garsiausių lietuviškų bestselerių autorius ir mugės organizatorius. P. Eskobaro istorijų gerbėjai ne tik pageidavo įsigyti jo žmonos atsiminimų knygą, bet ir prašė autografų, darėsi bendras nuotraukas, o kai kas ją bandė ir pašnekinti. Bet viešnia sunkiai mezgė pašnekesius, nes beveik nekalba angliškai, o bendrauja tik ispanų kalba.

Žurnalistui D. Dargiui šalia P. Eskobaro gyvenimą praleidusi moteris paliko stabilios, ramios, draugiškos bei inteligentiškos moters įspūdį. „Tiesiai jai pasakiau, kad ji net nepanaši į pasaulinio monstro titulą pelniusio P. Eskobaro žmoną. Kai paklausiau, kaip jai po šitokio audringo gyvenimo su tokiu vyru pavyko išlikti pakankamai ramiai, Victoria atsakė, kad daug metų save „atstatinėjo“ jogos, meditacijų pagalba. Ji prisipažino, kad niekada neieškojo paguodos svaigaluose. Sakė, kad alkoholį vartojanti labai retai – daugiausia vieną vyno taurę kartą per 3 mėnesius. O narkotikų išvis niekada nėra bandžiusi“, – taip savo trumpo susitikimo su P. Eskobaro našle įspūdžiais dalijosi D. Dargis.

Neseniai apie Lietuvos mafijos moterų gyvenimus iš naujo knygą „Juodosios mafijos našlės“ perleidęs D. Dargis sakė, kad Viktorija labai domėjosi, kaip galiausiai susiklostė jo knygoje aprašytų moterų likimai. P. Eskobaro našlė su D. Dargio išverstais fragmentais susipažino dar prieš atvykstant į Vilnių.

Beje, šiomis „Knygų mugės“ dienomis ir P. Eskobaro našlę, ir D. Dargį su jų knygomis galima sutikti „Obuolio“ leidyklos stende.

Dailius Dargis/Asmeninio archyvo nuotr.

V. E. Henao teigė, kad apie savo gyvenimą šalia tokio vyro, kaip Pablas, galėtų kalbėti ištisas valandas, nes tuo pačiu nori perspėti ir perduoti specialią žinutę visoms panašų gyvenimą pasirinkusioms Lietuvos moterims.

D. Dargis išgirdo Viktorijos pageidavimą, jog šeštadienio vakaro metu jai būtų pateikti klausimai ir iš renginio žiūrovų.

„Taigi, ruoškite įdomius klausimus – Viktorija bandys į visus juos atsakyti, –kalbėjo žinomas rašytojas, kuris rytoj viešai kalbins legendinio narkotikų barono moterį, – Nors jau praėjo beveik 25 metai po Pablo mirties, tačiau Viktorija sako dar daug kas visiems plačiai žinomuose filmuose ir knygose nepapasakota apie jos žinomą vyrą. Todėl išleisdama savo prisiminimų knygą ji bando pateikti visus atsakymus į klausimus, kuriuos jai vis dar pateikia lig šiol Pablo gyvenimu besidomintys žmonės iš viso pasaulio“.

Victoria Eugenia Henao ir Dailius Dargis/Asmeninio archyvo nuotr.

Nors P. Eskobaro našlės vizitas Lietuvoje truks iki trečiadienio ryto, tačiau jis griežtai suplanuotas. Faktiškai vienintelis pirmadienis bus skirtas pasivaikščiojimui po Vilniaus senamiestį, o paskui iškart legendinio mafiozo žmona išvyks į Kauną, kur surengs jaukų susitikimą su skaitytojais „Knygų ministerijoje“.

Šiuo metu P. Eskobaro gyvenimo moteris su vaikais gyvena Argentinoje ir jaučia, kad vis dar jai būtų pavojinga sugrįžti visam laikui ir apsigyventi gimtojoje Kolumbijoje.

Prieš trejus metus Kaune ir Panevėžyje savo nemažo pasisekimo sulaukusią knygą pristatė P. Eskobaro ir Viktorijos sūnus Juanas Pablas Eskobaras.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

fizionomija

fizionomija portretas
Nemalonu žiūrėti į abi personas, ypač į knygiūkščių kepėjo, atradusio "aukso gyslą", fizionomiją, bet pinigai juk nekvepia?

AS

AS portretas
BORING

GĖDA

GĖDA portretas
Gėda, kad į Lietuvą kviečiamos šitokios personos, o ypač kviečiantiems, bet tokie kaip dargis neturi jokios savigarbos, kai babkėm iš vienodų romanų dvokia
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių