Paaiškėjo, kas finansuos naujų Vilniaus autobusų įsigijimą

  • Teksto dydis:

Vilniui skirtų 50 naujų žemagrindžių autobusų įsigijimą iš vienos didžiausių pasaulyje autobusų ir sunkvežimių gamintojos Vokietijos MAN atstovės Lietuvoje „Adampolis“ finansuos bankas „Swedbank“.

Vilniaus savivaldybės bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ sausio 31 dieną pasirašė sutartį su „Swedbank lizingu“, pagal kurį įmonė finansuos 85 proc. pradinės autobusų įsigijimo kainos (be PVM) – 12,452 mln. eurų, skelbiama centriniame viešųjų pirkimų portale.

Pernai skelbta, kad pirkinys kainuos 19,36 mln. eurų (su PVM). Autobusus savivaldybė turės išsimokėti per 5 metus.

Sutartį bendrovės pasirašė pernai liepą. Tuomet „Vilniaus viešojo transporto“ vadovas Rimantas Markauskas BNS teigė, kad sutartis įsigalios, gavus finansavimą iš banko.

Vilniaus savivaldybės pranešime teigiama, kad nauji autobusai į sostinės gatves išriedės balandžio mėnesį.

Anot „Vilniaus viešojo transporto“ vadovo Rimanto Markausko, nauji autobusai yra ekologiškesni, lyginant su dyzeliniais autobusais.

„Perkami triašiai „MAN Lion‘s City“ autobusai yra varomi suslėgtomis gamtinėmis dujomis, tad yra žymiai ekologiškesni lyginant su dyzeliniais autobusais. Jų variklis atitinka ne žemesnį nei Euro 6 standartą“, – pranešime sakė R. Markauskas.

Sutartį „Vilniaus viešasis transportas“ ir „Adampolis“ pasirašė pernai liepą. Tuomet R. Markauskas BNS teigė, kad sutartis įsigalios, gavus finansavimą iš banko.

Anot Vilniaus savivaldybės, dabar mieste yra 591 autobusas ir troleibusas, iš jų 358 nauji, iki penkerių metų amžiaus. Atnaujinus autobusų parką, seniausi Vilniaus gatvėmis riedantys autobusai bus pagaminti 2013 metais. Savivaldybė planuoja jį atnaujinti kasmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių