Pereiti į pagrindinį turinį

Pabrango muziejų bilietai

2009-01-20 09:00

Norintiesiems apsilankyti Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejuje ir jo padaliniuose teks mokėti litu daugiau.

Už galimybę išvysti meno kūrinius, eksponuojamus pagrindiniuose muziejaus padaliniuose – M.K.Čiurlionio dailės muziejuje, M.Žilinsko dailės galerijoje, A.Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje – nuo sausio 1 d. reikia pakloti 6 litus. Tai litu daugiau nei iki šiol.

Kauno paveikslų galerijos, Keramikos muziejaus, Istorinės LR Prezidentūros ekspozicijas galima apžiūrėti už 4 litus. Pigiausiai – 2 litus – kainuoja apsilankyti memorialiniuose butuose-muziejuose. Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis tikino, kad bilietai brangsta ne tik dėl išaugusio Pridėtinės vertės mokesčio: "Buvome bene pigiausias nacionalinis muziejus Lietuvoje. Be to, mūsų bilietų kaina nesikeitė jau daug metų. Seniai galvojome branginti bilietus, tačiau vis atidėliojome."

Jis įsitikinęs, kad pabrangę bilietai lankytojų srauto nesumažins. Tuos, kuriems šios kainos per didelės, direktorius kvietė apsilankyti muziejuje ir jo padaliniuose trečiadieniais. Tądien muziejuje apsilankyti, kaip ir anksčiau šią savaitės dieną, galima nemokamai.

Labiausiai pabrango ekskursijos muziejuje kaina. Ekskursija lietuvių kalba iki šiol kainavo 15 litų, užsienio kalba – 25 litus. Dabar šios ekskursijos kainuoja atitinkamai 25 ir 40 litų.

Bilietas į Trakų istorijos, Lietuvos jūrų muziejus šiuo metu kainuoja 12, Vilniaus paveikslų galeriją – 6 litus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų