Pereiti į pagrindinį turinį

Panemunės tiltui bus suteiktas kitas vardas?

2013-04-08 06:00
Panemunės tiltui bus suteiktas kitas vardas?
Panemunės tiltui bus suteiktas kitas vardas? / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno savivaldybėje pusiau juokais, pusiau rimtai kalbama, kad remontuojamam Panemunės tiltui galima būtų suteikti Algirdo vardą.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis neslėpė, kad kalbos apie tilto pavadinimo keitimą nėra laužtos iš piršto. „Turime daug žinomų žmonių Algirdo vardu: amžinatilsį Algirdą Šociką, Algirdą Brazauską, kunigaikštį Algirdą, o ir premjero toks vardas. Matyt, todėl kai kurie vadovai ir prakalbo apie naują tilto pavadinimą“, – kalbėjo direktorius.

Kauno vicemeras Vasilijus Popovas, atsakingas už tilto remonto reikalus, tvirtino, kad rimtų kalbų apie pavadinimo keitimą nebuvo. „Tiltas tebebus vadinamas senuoju Panemunės vardu. Algirdo vardas pasiūlytas juokaujant, kad gal bus lengviau išprašyti lėšų tolesniam tilto remontui iš premjero Algirdo Butkevičiaus“, – tvirtino V.Popovas.

Pernai iškilmingai susprogdinus tiltą tikėtasi, kad Susisiekimo ministerija skirs 70 mln. litų, o savivaldybė – 30 mln. litų. Tačiau naujasis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pareiškė, kad tilto remontas – savivaldybės reikalas.

Šiemet planuotiems prietilčio darbams reikėtų mažiausiai 20 mln. litų.

Susisiekimo ministro patarėjas Gediminas Petrauskas tvirtino, kad Kauno valdžia, susprogdinusi tiltą, pasielgė neapgalvotai, nepasirūpinusi svariais argumentais, kodėl tilto remontas turi būti finansuojamas iš Kelių priežiūros ir plėtros finansavimo programos. „Dabar reikia bandyti įrodyti, kad tai – ne tik miesto svarbos objektas. Bendrajame regiono plane yra numatyta jungtis iš tilto į naująjį kelią, kuris kirstų Marijampolės plentą ir maždaug ties Žiežmariais susijungtų su greitkeliu Kaunas–Vilnius. Tai galėtų būti vienas iš argumentų prašant lėšų“, – svarstė G.Petrauskas.

Šiais metais Kelių priežiūros ir plėtros finansavimo programos fonde šalies savivaldybėms numatyta skirti 135 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų