Pereiti į pagrindinį turinį

Pareigūnai čiupo ir mėsininkus, ir veterinarą

2009-03-06 09:00
Pareigūnai čiupo ir mėsininkus, ir veterinarą
Pareigūnai čiupo ir mėsininkus, ir veterinarą / Mindaugo Ažušilio nuotr. Tvarka: paskirtas naujas Kalvarijų turgaus direktoriaus pavaduotojas Algis Šumskas tikino, kad skundų iš prekybininkų nesulaukia.

Ikiteisminį tyrimą dėl korupcijos savivaldybės valdomoje bendrovėje "Šnipiškių ūkis" ir Kalvarijų turguje atliekanti Generalinė prokuratūra atskleidė, kad iš viso įtarimai pareikšti penkiolikai asmenų.

Jie įtariami piktnaudžiavimu, kyšininkavimu, turto pasisavinimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu, įvykdytu organizuojant ir kontroliuojant Kalvarijų turgaus veiklą.

Nors įtariamųjų pavardžių prokuratūra neviešina, spėjama, kad tarp jų yra buvęs "Šnipiškių ūkio" laikinasis vadovas Vidmantas Tamulionis.

Iš penkiolikos įtariamųjų penki asmenys sulaikyti dviem mėnesiams, dar vienas nušalintas nuo pareigų. Daugiau detalių prokurorai neatskleidžia.

Tyrimas pradėtas nuo praėjusių metų gruodžio, tačiau kratos Kalvarijų turguje ir "Šnipiškių ūkyje" atliktos tik šių metų vasario 25–27 d.

Apie kratas ir areštus "Vilniaus dienai" vakar pasakojo nuo vasario 14-osios Kalvarijų turgaus direktoriaus pavaduotoju paskirtas Algis Šumskas.

– Gal galėtumėte plačiau papasakoti, kaip Kalvarijų turguje teisėsaugos pareigūnai atliko kratas, kokius dokumentus paėmė, kiek asmenų sulaikė?

– Mes čia buvome, kai prasidėjo areštai, o direktorius buvo pietauti išvažiavęs. Pareigūnai atvažiavo trečiadienį, vasario 25-ąją, apie pietus. Mes kaip tik ėjome pietauti, atsigerti kavos. Užsukome į šalia esantį kontrolierių kabinetą, o ten du pareigūnai jau buvo sulaikę vieną kontrolierę.

Pareigūnai prisistatė, pasakė, kas vyksta, pateikė kratos leidimą. Kratos atliktos visose turgaus administracinėse patalpose, kontrolierių spintelėse, turgaus veterinarijos tarnyboje. Kratas vykdę pareigūnai pasiėmė sutartis, kasos žurnalus, kitus šių ir ankstesnių metų finansinius dokumentus, vieną antspaudą ir vieną kompiuterį.

Kratos vykdytos ne tik turgavietėje, bet ir "Šnipiškių ūkyje", darbuotojų namuose.

– Kiek asmenų teisėsaugos pareigūnai iš viso tuo metu sulaikė?

– Tuos, kurie buvo darbe. Sulaikė keturis kontrolierius ir turgaus vyriausiąjį veterinarą. Jie dviem mėnesiams nušalinti nuo pareigų. Kiti darbuotojai apklausti kitomis dienomis. Buvo darbuotojų, kurie tuo metu sirgo, tai juos namuose sulaikė.

Kitą dieną sulaikyti du mėsininkai, vienas iš jų areštinėje laikytas dvi dienas. Paskui išleistas, bet jam kaip tik šią savaitę išeiginės. Jokių ribojimų jam nėra, jis ir toliau gali dirbti. Veterinarijos tarnybos darbuotojoms, kaip jos pačios aiškino, pareikšti įtarimai, bet ribojimų dirbti taip pat nėra.

– Ar pradėjęs dirbti Kalvarijų turguje pastebėjote kokių nors kyšininkavimo, neteisėtos rinkliavos požymių?

– Kai vyko areštai, tas dvi dienas mes patys rinkome mokesčius ir pastebėjome, kad sumos nuo buvusio "Šnipiškių ūkio" direktoriaus V.Tamulionio surinktų beveik nesiskiria. Pavyzdžiui, palyginti su šiuo metu ir rudenį surinktais mokesčiais, skirtumas siekia apie 20–30 litų.

– Galbūt sulaukėte skundų iš turgaus prekiautojų apie neteisėtą V.Tamulionio veiklą: rinkliavas, fizinį ir psichologinį smurtą?

– Mane asmeniškai tik vienas žmogus ėmė spausti. Atėjęs prekybininkas, pavarde Žarnovskis, pasakė, kad su juo susidorota, kad jis čia "n" metų dirbęs, buvęs kontrolierius, direktorius. Jis paaiškino, kad V.Tamulionis uždarė jo kavinę ir kad V.Tamulionis už tai atsakys.

Atlikus poėmius prekybininkas pas mus atbėgo ir pareikalavo atnaujinti su juo patalpų nuomos sutartį, kurią buvo nutraukęs V.Tamulionis, bet mes nesutikome. Daugiau nė vienas žmogus nebuvo atėjęs, jokių skundų negavome, nors patys vaikščiojome ir kalbėjome. Vien ūkiniai klausimai: dėl stogų, palapinių, sandėliavimo patalpų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų