Paskelbti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos miestelio projektiniai pasiūlymai

  • Teksto dydis:

Sostinės savivaldybė praėjusią savaitę paskelbė naujo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos miestelio projektinius pasiūlymus.

Bendrovės „Paleko archstudija“ parengtuose pasiūlymuose nurodoma, kad 3,65 ha ploto sklype sostinės Olandų gatvėje projektuojami Teatro ir kino, muzikos fakultetai, auditorijų ir salių blokai, administracinis korpusas, biblioteka, filmavimo studija, studentų ir dėstytojų bendrabutis.

„Numatoma, kad miestelyje mokysis apie 1 tūkst. studentų, dirbs apie 600 dėstytojų, administracijos darbuotojų ir aptarnaujančio personalo. Išsaugoti ir pritaikyti daugelį teritorijoje esančių pastatų nėra tikslinga dėl prastos vienų fizinės būklės, o kitų menkos istorinės vertės. Vertingasis statinys iš medinio fachverko jau yra iš esmės sugriuvęs, panaudoti jo liekanas autentišku būdu nėra galimybės. Koplytėlė sklypo pietinėje gilumoje turėtų būti atkurta: čia galėtų vykti specialūs kameriniai pasirodymai“, - rašoma projekte.

Skelbta, jog Lietuvos muzikos ir teatro akademija naujame miestelyje greta sostinės Kalnų parko turėtų kurtis nuo 2021 metų.

Anksčiau skelbtuose poveikio aplinkai atrankos dokumentuose, buvo nurodoma, jog įgyvendinti projektą numatyta dviem etapais: per pirmąjį pastatyti Teatro ir kino, Muzikos fakultetų pastatus bei mažąjį salių bloką. Dokumentuose nurodoma, jog jį ketinama baigti 2021 metais.

Antrąjį plėtros etapą, anot dokumentų, ketinama įgyvendinti iki 2024 metų. Tuomet turėtų būti pastatytas didysis salių blokas, administracinis pastatas, biblioteka, bendrabutis.

Akademiją planuojama iškelti iš sostinės Gedimino prospekto, naujų patalpų statyba turėtų kainuoti apie 29 mln. eurų. Akademija nori parduoti dalį šiuo metu valdomų patalpų, o gautas lėšas investuoti į naują kompleksą. Kovą Vyriausybės pritarė, kad būtų parduotos 16 mln. eurų vertės patalpos Gedimino pr. 39, T. Kosciuškos, Pamėnkalnio gatvėse, bendrabutis Giedraičių gatvėje.

Sklypo panaudos sutartį su Nacionaline žemės tarnyba akademija pasirašė 2017-ųjų birželį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemyna

Žemyna portretas
O centriniai rūmai? Ir juos parduos verslui?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių