Pereiti į pagrindinį turinį

Paštas už skundą paprašė susimokėti 15 litų

2012-07-15 10:11
Paštas už skundą paprašė susimokėti 15 litų
Paštas už skundą paprašė susimokėti 15 litų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kaunietė Alė Kaminskaitė, bandydama aiškintis, kur dingo jos siųstas siuntinys, ne tik atsimušė į sieną, bet ir už elementarų skundo raštą turėjo atseikėti bendrovei „Lietuvos paštas“ 15 litų.

Siuntinys pradingo

„Birželio 4 d. nuėjau į Kauno centrinį paštą, nes norėjau išsiųsti siuntinį į Kijevą. Tai buvo paprastas paketėlis: kelios dėžės saldainių, šokoladai, meškiukas“, – prisiminė kaunietė A.Kaminskaitė.

Siuntinyje nebuvo jokių reikšmingų daiktų, todėl moteris nusprendė, kad užteks jį išsiųsti paprastu, o ne registruotu siuntiniu. Už jį A.Kaminskaitė sumokėjo apie 43 litus.

„Sužinojusi, kad mano siuntinys Kijevo nepasiekė, birželio 26 d. kreipiausi į paštą, kad paaiškintų, kur jis dingo“, – pasakojo moteris.

Pašto darbuotojai teigė turintys viską išsiaiškinti, todėl moteriai pasiūlyta užsukti po mėnesio. „Iš karto supratau, kad siuntinys neatsiras“, – teigė A.Kaminskaitė.

Pareikalavo susimokėti

Moteris nusprendė mėnesio nelaukti ir ieškoti teisybės, todėl liepos 11 d. dar kartą nuėjo į Kauno centrinį paštą. Ji tikėjosi bent atgauti už siuntinį sumokėtus pinigus.

„Spėkite, kokio atsakymo sulaukiau? Pašto darbuotoja man pareiškė, kad siuntinį reikėjo apdrausti, tada esą būčiau atgavusi pinigus“, – įpykusi pasakojo kaunietė.

Moterį ištiko dar vienas šokas, kai sužinojo, kad už raštišką skundą pašto viršininkui, ji turės susimokėti 15 litų.

„Užpildžiau visą blanką su paaiškinimu, kada buvo išsiųstas siuntinys, kada kreipiausi pakartotinai į paštą, norėjau, kad mano skundas pasiektų vadovą. O už šį popierėlį turėjau dar susimokėti“, – kuriozinę situaciją prisiminė A.Kaminskaitė.

Kaunietės teigimu, po šios istorijos jai daugiau niekada nekils minčių patikėti siuntinį paštui. „Noriu perspėti ir kitus kauniečius, kad jie nepakliūtų į tokią pačią situaciją“, – sakė A.Kaminskaitė.

Mokestį sugražins?

„Apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos, tačiau paprastosios pašto korespondencijos siuntos neregistruojamos jokiuose dokumentuose. Dėl to neturime galimybės patikrinti, kur siunta nukeliavo ar kokiame pašte ji užsiliko“, – aiškino „Lietuvos pašto“ rinkodaros ir komunikacijos departamento specialistė Modesta Zdanauskaitė.

Pasak jos, siuntos gavėjams gali būti nepristatytos, kai adresas užrašomas neįskaitomai, ne visas, su klaidomis. Dar viena galima priežastis, kodėl siuntinys nepasiekė adresato – jame galėjo būti draudžiamų siųsti daiktų. Tokiu atveju siuntos yra konfiskuojamos ir sunaikinamos.

„Kiekviena šalis taiko apribojimus maisto produktams – kavai, šokoladui ir kitiems saldumynams, sūriui, alkoholiniams gėrimams. Tad prieš siunčiant paštu maisto produktus rekomenduojama pasitikrinti, ar gavėjo šalis netaiko jiems apribojimų“, – aiškino M.Zdanauskaitė.

Departamento specialistė tikino, kad skundų rašymas Lietuvos pašte yra nemokamas, o A.Kaminskaitės atveju mokestis esą buvo paimtas per klaidą. „15 litų klientei būtinai bus grąžinti“, – žadėjo M.Zdanauskaitė.

Jos teigimu, 15 litų mokama už tarptautinės registruotosios siuntos paiešką kitų šalių pašto operatorių sistemose. Tuo atveju, jeigu siunta randama ir yra apgadinta, mokestis klientui yra grąžinamas.


Per metus – 4 tūkst. skundų

Rinkodaros ir komunikacijos departamento specialistė Modesta Zdanauskaitė teigimu, pernai „Lietuvos paštas“ sulaukė beveik 4 tūkst. skundų, tačiau esą tik apie 15 proc. jų pasitvirtino.

„Dažniausiai skundai rašomi dėl dingusių ar pavėluotų pristatyti siuntų. Per metus “Lietuvos paštas„ išsiunčia ir gauna apie 53,5 mln. laiškų, siuntinių ir pan., todėl dingusios ar pavėluotos pristatyti siuntos sudaro labai mažą dalį – apie 0,001 proc.“, – teigė specialistė.

Anot M.Zdanauskaitės, siuntos, atkeliaujančios iš užsienio šalių, dingsta dažniau. „Gavę maišus su siuntomis, patikriname, ar jų svoris sutampa su dokumentuose nurodytu. Jei pastebime, kad pagal svorį trūksta siuntų, apie tai informuojame siunčiančiąją šalį“, – sakė ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų