Pereiti į pagrindinį turinį

Pavasarį paskelbs Kazimiero mugė

2009-02-03 09:00
Pavasarį paskelbs Kazimiero mugė
Pavasarį paskelbs Kazimiero mugė / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Linksmino: organizatoriai, iki Kazimiero mugės likus mėnesiui, Žemės ūkio rūmuose surengė būsimos šventės repeticiją.

Kaunas ir Vilnius šiemet konkuruos tradicinėmis mugėmis. Antrąjį kovo savaitgalį kauniečiai pakvies į Kazimiero mugę, o vilniečiai – į senesnes tradicijas turintį Kaziuką.

Praėjusiais metais Kazimiero mugė Kaune ir Kaziuko – Vilniuje vyko skirtingu metu. Kauno mugės organizatoriams tuomet nuskilo labiau, nes į šventę gausybę lankytojų priviliojo pavasariškas oras. Kaune vyksiančios mugės organizatoriai teigė, kad šiemet nesibaimina konkurencijos su sostine.

"Konkurencija yra sveikas dalykas. Vilniaus Kaziuko mugės organizatoriai stengsis pasitempti, mes taip pat pasitempsime. Kaunas yra pakankamai didelis miestas. Turime nuolatinių mugės lankytojų. Buvo pasiūlymų šventę rengti kitomis dienomis, bet mes atsisakėme, negalime pavesti žmonių", – pasakojo šventės rengėjas Vidas Juodsnukis.

Kazimiero mugės organizatoriai tikina, kad šiemet Kaune per mugę vyks įvairūs kultūriniai renginiai, koncertuos apie 40 muzikos kolektyvų. Mugė nusidrieks apie du kilometrus nuo Laisvės alėjos iki Senamiesčio. Planuojama, kad mugėje įsikurs ne tik ūkininkai, bet ir įvairūs amatininkai. Savo pagaminta produkcija prekiaus bitininkai, duonos kepėjai, ekologinės produkcijos gamintojai, o tautodailininkai, vytelių pynėjai ir kalviai iš visos Lietuvos bei užsienio šalių pristatys savo amatus.

Viena šventės rėmėjų Bronė Bašinskienė, kiekvienais metais Kazimiero mugės dalyviams gaminusi didžiausius šventės cepelinus, šiemet nusprendė iškepti aviną.

"Cepelinus jau visi moka virti, o avį paruošti ir iškepti duota ne kiekvienam. Avinas, kurĮ kepsime, nebus didelis, svers apie 20 kilogramų. Kepta aviena vaišinsime ne tik Kazimierus, bet ir visus, kurie panorės paragauti", – žadėjo B.Bašinskienė.

Mugę tradiciškai organizuoja Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga, šventę globoja mugės įkūrėjas, žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų