Pavasarį Pilaitėje bus pradėtas statyti naujas skveras

Sostinės Pilaitėje pavasarį bus pradedamas statyti skveras – žalia erdvė bendruomenės renginiams. Skvere bus krepšinio, teniso ir tinklinio aikštelės, mini futbolo aikštė, pasodinta kalėdinė eglutė.

„Pagrindiniai skvero architektūrinės idėjos įkvėpimo šaltiniai – bendri Pilaitės ir Mažosios Lietuvos bruožai: smėlingos, pušynais su beržų, juodalksnių priemaišomis apaugusios kalvos – Kuršių nerijos, Baltijos pajūrio kopos“, – komentare BNS teigė skvero projektuotoja įmonė „Vilniaus planas“.

„Projektuojamame skvere kuriama Mažosios Lietuvos gamtą kinestetiniu, jusliniu būdu jaučiamomis detalėmis primenanti (ne kopijuojanti) atmosfera“, – pridūrė įmonė.

Sporto aikštelės bus aptvertos, o nuo namų atskirtos želdynais. Skveras bus padalintas į aktyvaus, pasyvaus, bendruomeniško ir individualaus poilsio zonas.

„Vienas iš pagrindinių skvero akcentų – dalinai apželdinta smėlio kopa, kurianti ypatingą smėlynų atmosferą“, – pabrėžė „Vilniaus planas“.

Vilniaus savivaldybė anksčiau pranešė, kad skverui jau išduotas statybos leidimas. Savivaldybė projektui skirs 0,9 mln. eurų.

Šiuo metu didžioji dalis teritorijos tarp I. Simonaitytės ir M. Jankaus gatvių – plyna, be medžių, veja ištrypta, dalyje  teritorijos gyventojai patys pasodino žemaūgių pušelių.


Šiame straipsnyje: Vilniuspilaitėnaujas skveras

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Kam reikalingi tie skverai , kai visą parą dejuojama 'DĖL LĖŠŲ TRŪKUMO KARINIAMS REIKALAMS - ŠTAI JUMS IR LĖŠŲ ŠALTINIS , jeigu jau ruošiatės karui , dėl to branginsit net maisto produktus , tai gal ir ruoškitės , o ne MALKITE LIEŽUVIAIS IR ŠVAISTYKITE LĖŠAS .

Expert z Wilno

Expert z Wilno portretas
Naujovė.Pasidalinkit patirtimi,kaip skverai STATOMI.

Anonimas

Anonimas portretas
O kada bus restauruota Pilaitės pilis...Juk tai mūsų istorija. Tai LDK ????
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių