Pereiti į pagrindinį turinį

Pavojaus signalai: P. Vileišio tiltas jau byra

2013-07-04 07:30
Pavojaus signalai: P. Vileišio tiltas jau byra
Pavojaus signalai: P. Vileišio tiltas jau byra / Tomo Raginos nuotr.

Pildosi tiltų eksperto ir inžinieriaus Henriko Kebeikio prognozės – prieš penkerius metus P.Vileišio tiltas buvo rekonstruotas nekokybiškai ir jam greitai prireiks remonto.

Kad taip nutiks, H.Kebeikis užsiminė dar praėjusį rudenį. Jo teigimu, tilto laukia liūdnas likimas, nes, atliekant rekonstrukciją, padaryta nemažai broko. Be to, tiltas nėra tinkamai prižiūrimas.

H.Kebeikio pastabos nėra tušti žodžiai. Prieš keletą savaičių savivaldybė kreipėsi į tiltą rekonstravusią bendrovę „Kauno tiltai“, kad būtų atliktas garantinis remontas.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patvirtino, kad ne tik nusilupo tilto dažai, bet įtariama, kad asfalto provėžos pasidarė didesnės, nei leidžiama.

„Kreipėmės, kad būtų pašalinti defektai. Rudenį baigiasi penkerių metų garantinis terminas. “Kauno tiltai„ pažadėjo, kad iki lapkričio defektai bus pašalinti. Tiesa, dėl asfalto provėžų dar atliksime papildomus matavimus“, – žadėjo vedėjas. 

Jo teigimu, penkerių metų garantija rudenį baigiasi tik tilto išorei. Pagal įstatymus, visai tilto konstrukcijai galioja 10 metų darbų garantija.

„Dėl dažymo darbų defektų rangovas sutiko, tačiau dėl asfalto provėžų nuokrypio su rangovu kilo ginčas. Manau, kad iki liepos vidurio sprendimą rasime. Dar aiškinamės, ar provėžos atsirado, nes deformavosi asfaltas, – tuomet galiotų penkerių metų garantija, ar nealaikė konstrukcija, kuriai suteikiama dešimties metų garantija“, – aiškino A.Pakalniškis.

Paklaustas, kodėl nė penkerių metų neatlaikė tilto dažai, vedėjas pastebėjo, kad priežastis slypi tilto konstrukcijoje – ji cinkuota ir esą todėl ant tokio paviršiaus dažai sunkiai laikosi.

P.Vileišio tiltas remonto darbams buvo uždarytas 2008 m. kovo 8 d., atidarytas gruodį. Dabartinis tiltas, jungiantis Kauno senamiestį ir Vilijampolę, buvo pastatytas 1960 m., bendras šio jo ilgis – 288 m.

Remontuojant P.Vileišio tiltą, sutvarkytos ir perdažytos metalinės tilto konstrukcijos, kurių bendrasis plotas daugiau kaip 12 tūkst. kv. m, įrengta 534 m metalinių turėklų, paklota nauja danga, sutvarkyti prietilčiai. Taip pat buvo rekonstruoti ryšių bei troleibusų kontaktiniai tinklai, pastatytos naujos tilto apšvietimo atramos.

Tilto rekonstrukcija kainavo apie 17 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų