Pereiti į pagrindinį turinį

Pažadų mače – pratęsimas

2008-10-07 09:00
Pažadų mače – pratęsimas
Pažadų mače – pratęsimas / Evaldo Butkevičiaus nuotr.P

"Žalgiriu" žaidžiama it žaisliuku. Savivaldybė atsakomybę dėl jo rėmimo permetė energetikams, o šie – bankininkams. Tuo metu žalgiriečius jau vilioja kitos komandos.

Pinigų kol kas nėra

"Kauno energijos" valdyba vakar po pietų sutiko laiduoti už penkis mln. litų, kurie bus pasiskolinti iš "DnB NORD" banko "Žalgirio" žaidėjų atlyginimams. Tačiau neaišku, kada šie pinigai atsiras klubo sąskaitoje. Vakare paaiškėjo, kad "Kauno energijos" valdyba taip pakoregavo savivaldybės pateiktą laidavimo sutartį, kad pastaroji jos negali pasirašyti. Be to, "Kauno energija", prieš laiduodama už "Žalgirio" pinigus, turės sulaukti raštiškų savo kreditorių leidimų.

Šie formalumai gali užtrukti ne vieną savaitę. Tai "Žalgirį" varo į neviltį. Jam svarbi kiekviena diena, Europos krepšinio klubai jau nusitaikę į atlyginimų negaunančius žalgiriečius. Žadėtų pinigų nesulaukiantys žaidėjai penktadienį vietoj treniruotės surengė susirinkimą, kurio metu tik po ilgų diskusijų atsisakė minties Latvijoje nežaisti dviejų Baltijos krepšinio lygos rungtynių.

Lauks bankininkų leidimo

"Kauno energijos" generalinis direktorius Sigitas Matelionis vakar darbo dienos pabaigoje su savivaldybe turėjo pasirašyti laidavimo sutartį, tačiau jos teisininkai dokumente rado netikslumų. Bendrovės valdyba nusprendė pasirašyti ne savivaldybės pasiūlytą dvišalę sutartį, o trišalį susitarimą, į kurį įtraukta ir savivaldybės įmonė "Krepšinio perspektyvos". Tokios sutarties savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas pasirašyti nėra įpareigotas.

"Kauno energija" šį neatitikimą pažadėjo pakeisti per kitą valdybos posėdį, tačiau ir ištaisius klaidą "Žalgiris" pinigų negaus. Savivaldybės kontroliuojama bendrovė yra paėmusi paskolas penkiuose bankuose. Prieš laiduodama už "Žalgirio" pinigus, bendrovės valdyba nusprendė laukti jai lėšas paskolinusių bankų raštiškų sutikimų.
"Kol kas – nieko gero. Raštai iš visų bankų gali keliauti kelis mėnesius", – vakar vakare būgštavo "Krepšinio perspektyvų" direktorius Vytautas Mikėnas.

Istorija vėl kartojasi?

"Kauno dienos" žiniomis, "Kauno energija" buvo gavusi iš bankų žodinius sutikimus, tačiau valdybos posėdžio metu persigalvojo. Toks jos sprendimas gali būti vertinamas kaip specialus "Žalgirio" finansavimo klausimo vilkinimas, tačiau S.Matelionio šiuos kaltinimus kategoriškai atmetė.

"Turime labai rimtas sutartis su bankais, todėl prieš laiduodami už "Žalgirio" pinigus privalome gauti jų sutikimą. Tai tik formalumas. Manau, artimiausiu metu visi dokumentai bus parengti", – žadėjo S.Matelionis.

Kartojasi prieš metus susiklosčiusi istorija. Tuomet, prieš laiduodama už "Žalgiriui" skiriamus pinigus, "Kauno energija" taip pat laukė raštiškų bankų leidimų. Jie atkeliavo po kelių savaičių, tačiau bendrovė vis tiek laiduoti nesutiko.

Merą apkaltino melu

Pasak "Kauno energijos" generalinio direktoriaus, visų laidavimo dokumentų rengimas yra įprasta procedūra ir jos sutrumpinti bei anksčiau atlikti negalima. Tačiau apie "Kauno energiją", kaip apie vienintelę galimą laiduotoją, kalbėta nuo rugsėjo 11 d. miesto savivaldybės tarybos posėdžio. Praėjusį ketvirtadienį taryba įpareigojo savivaldybės administracijos direktorių su įmone pasirašyti laidavimo sutartį, tačiau "Kauno energijos" valdyba penktadienį nesusirinko.

Kauno meras Andrius Kupčinskas apkaltino bendrovės vadovus, kad jie specialiai vilkina šį klausimą. Sąmokslo kaltininkais jis įvardino Liberalų ir Centro sąjungą, tarp "Kauno energijos" vadovų turinčią jai paklūstančių žmonių. Meras pagrasino: jei bendrovė nepasirašys laidavimo sutarties, jis asmeniškai pareikalaus S.Matelionio galvos.

Atsakydami į kaltinimus, liberalcentristai vakar surengė spaudos konferenciją. Jos metu pareiškė, kad "Kauno energijos" vadovai su jų partija nesusiję, o A.Kupčinskas yra melagis ir kaltininkų esą ieško tik norėdamas nukreipti dėmesį nuo savęs.
Kauno meras "Žalgirio" finansavimo klausimą Arvydui Saboniui žadėjo išspręsti vasaros pradžioje. Vasaros viduryje rėmimo klausimas išbrauktas iš tarybos darbotvarkės, o A.Kupčinskas "Žalgirio" klubo vadovų pradėjo reikalauti finansinės ataskaitos, kuri vėliau netikėtai atsirado pačioje savivaldybėje.

Rugsėjį ir šio mėnesio pradžioje posėdžiavusi miesto taryba vis priimdavo sprendimus, kurie įformindavo pažadą "Žalgiriui", tačiau realiai pinigų paimti neleisdavo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų