Pereiti į pagrindinį turinį

Pažintis su raudonuoju vynu

2009-01-24 09:00

Besidomintiems vynais šią savaitę siūlome susipažinti su Kalifornijos vynų atstovu – "Crestview Park merlot 2004".

"Pažintį su raudonaisiais vynais būsimiems vyno gurmanams rekomenduočiau pradėti nuo merlot vynuogių vynų arba vynais, pagamintais iš Bardolino (Italija) vynuogių", – patarė vyno namų "Vintana" vadybininkas Albertas Koncijalovas.

Merlot vynuogių kilmės šalimi laikoma Prancūzija, tačiau kitos šalys mielai gamina vyną iš šių vynuogių arba jomis papildo vynus, pagamintus savo šalyje iš tai šaliai būdingų vynuogių.

Vynas "Crestview Park merlot 2004" yra rubino spalvos, vaisių skonio ir aromato. Tai, mano manymu, vienas iš lengvesnių raudonųjų vynų. Jis puikiai tiks prie salotų, makaronų patiekalų, picos, troškinių, lengvų (nebrandintų) sūrių", – patarė A.Koncijalovas.

"Viena įdomesnių detalių, kalbant apie vynus, pagamintus iš šių vynuogių, yra tai, kad brandintą ąžuolo statinėse vyną gamina tik ispanai, o naujas pasaulis, neturėdamas griežtos valstybės vyno priežiūros kontrolės reglamento, gali į tą patį vyną įmaišyti iki 15 proc. kitokių vynuogių vyno. Prancūzai šias vynuoges mėgsta maišyti su Cabernet Sauvignon vynuogėmis. Todėl naujo pasaulio vynai, pagaminti iš šių vynuogių, gali skirtis tiek aromatu, tiek skoniu ir stiprumu", – aiškino vyno žinovas.

Alkoholio tūris: 12,5 proc.

Kaina: 17,9 lito.

Galima įsigyti: vyno namuose "Vintana", Tilto g. 6-8, Vilnius, arba parduotuvėje "Vintana gourmet", Polocko g. 32, Vilnius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų