Pereiti į pagrindinį turinį

Pelės konkuruoja su matrioškomis

2007-12-22 09:00

Ateinančiais – Žiurkės metais – artimieji dovanų gaus ne tik suvenyrinį metų simbolį, bet ir rusiškų matrioškų.

Sostinės Senamiestyje prekiaujantys amatininkai moka prisitaikyti prie sezono – ant prekystalių nesunkiai galima rasti įvairaus dydžio pelių figūrų. Medžiagos pasirinkimas irgi įvairus – nuo medžio, gintaro iki paprasčiausio degto molio. Nors tai vienos perkamiausių ir populiariausių dovanėlių šventėms, nuo jų neatsilieka ir rusiška kultūra dvelkiančios matrioškos.
Pasak Pilies gatvėje kalbintų suvenyrų pardavėjų, jas dažniausiai perka turistai arba Lietuvoje gyvenantys užsieniečiai. Gretimoje šalyje ypač populiarios figūrėlės turistams prilygsta kitiems lietuviškiems suvenyrams, o ir matrioškų pasirinkimas iš tiesų įvairus. Tiesa, jų kaina priklauso ne vien nuo dydžio, bet ir išskirtinio rusiško žavesio. Mažesnių figūrėlių galima įsigyti už 7 litus, už didesnes teks pakloti ir 50 litų. Dailią pelės figūrėlę prekeiviai atiduoda ir už du tris litus.

Tiesą sakant, rasti ir įsigyti dovanų tiesiog gatvėje yra kur kas patogiau ir greičiau negu didžiuosiuose ir sausakimšuose prekybos centruose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų