Pereiti į pagrindinį turinį

„Penkta koja“: žmonės, padėkite!

2012-11-07 05:00
„Penkta koja“: žmonės, padėkite!
„Penkta koja“: žmonės, padėkite! / Artūro Morozovo nuotr.

Daugelis nežino, kad dėl įvairių priežasčių šeimininkų netekę šunys laikinoje „Penktos kojos“ prieglaudoje išlaikomi vien visuomenės lėšomis. Be žmonių paramos neįmanoma užbaigti statyti ir naują prieglaudą Linksmakalnyje.

Žmonių žiaurumo aukos

„Pas mus patenka nebereikalingi buvusiems šeimininkams šunys, kurių atsisakoma dėl įvairių priežasčių. Tarp maždaug 120 nelaimėlių yra ir tokių, kurie tapo šiuolaikinio vaikų auklėjimo aukomis – tėvas, atnešęs krepšį su šuneliu į veterinarijos gydyklą, pasakė paliekąs gyvūną užmigdyti, nes tai bus pamoka jo neprižiūrinčiai dukrelei", – pasakojo viena iš „Penktos kojos“ įkūrėjų Agnė Volockytė.

"O štai šis nelaimingas šuo, – parodė A.Volockytė, – vienuose Kauno vaikų namuose kentė tokias patyčias, kokių tik Osvencime galėjo būti sugalvota.“

Per dešimt šių metų mėnesių iš „Penktos kojos“ į naujus namus paimta daugiau kaip 200 gyvūnų. Likusieji čia gyvens tol, kol jiems neatsiras naujas šeimininkas. Šiuose globos namuose nėra mirties nuosprendžio.

Ne vienas čionai patekęs ligotas, išsekęs, sužalotas šuo buvo apžiūrėtas, gydytas, slaugytas. Anot A.Volockytės, brangiausiai – apie 2 000 litų šiemet teko sumokėti už labai žiauraus elgesio su šunimi auka tapusio keturkojo gydymą. Beje, tas šuo, sveikas ir žvalus, ir dabar gyvena prieglaudoje.

Svarbiausia – statybos

„Dabar svarbiausias mūsų tikslas – užbaigti modernios prieglaudos statybą Linksmakalnyje. Šis tikslas dabar tapo realesnis, nes gavome 164 tūkst. litų iš „Penktai kojai“ gyventojų paaukoto 2 proc. pajamų mokesčio. Ši parama – mūsų veiklos įvertinimas ir pripažinimas“, – džiaugėsi Agnė.

Naujuose „Penktos kojos“ globos namuose mūrijama, montuojama vidinė perdanga, išvedžiojami vidaus kanalizacijos ir vandentiekio tinklai, formuojamos pirmojo aukšto grindys. Užbaigus šiuos darbus, beglobiams gyvūnams bus įrengta pusšimtis įvairaus dydžio patalpų.

„Mums dabar labai praverstų įmonių, prekiaujančių statybinėmis medžiagomis, dosnumas. Statyboms trūksta plytų, cemento, medienos, OSB plokščių, šiltinimo vatos, plytelių ir kitų medžiagų, nes vien paaukotų pinigų šiai didelei pastato rekonstrukcijai nepakanka. Tai suprasdami, ne vien prašome aukoti, bet ir rengiame bendrus projektus su verslo įmonėmis, siekdami abipusės naudos“, – aiškino A.Volockytė, kuri pati yra vienos Kauno įmonės projektų vadovė.

Prašo pagalbos rankos

Į dabartinę „Penktos kojos“ gyvūnų prieglaudą (ji įsikūrusi Kaune, H. ir O.Minkovskių gatvėje, prie geležinkelio) kiekvieną darbo dieną atvyksta 3–6 savanoriai, kurie šeria, vedžioja šunis, tvarko aplinką.

Savaitgaliais savanorių susirenka gausiau – kartais net 20 žmonių. Darbų užtenka – talkininkai taiso apirusius voljerus, senas būdas, montuoja naujas.

„Visi trokštame kuo greičiau užbaigti remonto darbus Linksmakalnyje ir ten įsikurti, – sakė A.Volockytė, – tačiau įkurtuvių, kurias esame numatę 2013 m. vasarą, džiaugsmą gali aptemdyti lėšų ar statybinių medžiagų stygius. Todėl prašome visuomenės paramos – padėti galima ne tik finansiškai, bet ir savo darbu, medžiagomis – laukiami įvairiausi pasiūlymai."

„Penkta koja“ visuomet stengiasi viešai padėkoti už gerumą, kuris padeda bedaliams gyvūnams nesijausti nereikalingiems.

Su A.Volockyte galima susisiekti telefonu 8 685 42 471 arba elektroniniu paštu [email protected].


VšĮ „Penkta koja“ rekvizitai

Kodas: 301536790

Sąskaitos paramai: LT107044060007669611 SEB;

LT497300010106206608 Swedbank

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų