Pereiti į pagrindinį turinį

Pigesnio bilieto prašęs pensininkas turėjo išlipti iš autobuso

2012-10-08 05:00
Pigesnio bilieto prašęs pensininkas turėjo išlipti iš autobuso
Pigesnio bilieto prašęs pensininkas turėjo išlipti iš autobuso / Artūro Morozovo nuotr.

Po savivaldybės viešųjų ryšių akcijos, kai praėjusį pirmadienį visi Kauno senjorai galėjo nemokamai keliauti viešuoju transportu, vyresnio amžiaus kauniečiai prabilo, kad kitomis dienomis jiems neleidžiama pasinaudoti net priklausančiomis lengvatomis.

Nemalonus akibrokštas

Prieš keletą savaičių aštuoniasdešimtmetį atšventęs kaunietis Leonidas Vorobėjus nusprendė pasinaudoti 80 proc. nuolaida Kaune važiuoti viešuoju transportu. Vyras bilietą ketino pirkti autobuse, tad jis jam būtų atsiėjęs 40 centų. Pensininko teigimu, už tokią kainą 27-ojo maršruto autobusą vairavęs vyras keleivio pavežti nesutiko ir reikalavo mokėti visą bilieto kainą – du litus.

„Aš vairuotojui rodžiau dokumentus, bet jis man pasakė, kad nieko apie tokias lengvatas nežino. Man už nugaros stovėjo žmonių eilė, nenorėjau jų trukdyti, bet ir mokėti dviejų litų nesutikau, todėl tiesiog išlipau iš autobuso“, – pasakojo L.Vorobėjus.

Ant „Kauno autobusų“ pyktelėjęs vyras nusprendė tądien šios savivaldybės įmonės paslaugomis nebesinaudoti ir namo grįžo maršrutiniu taksi.

L.Vorobėjus dienraščiui pasakojo ketinantis daryti eksperimentą – pusdienį paskirti pasivažinėjimui įvairiais maršrutais, kad išsiaiškintų, kokia dalis maršrutinių autobusų ir troleibusų vairuotojų nežino apie nuolaidas aštuoniasdešimtmečiams.

„O šiandien į polikliniką važiavau automobiliu, nes nenorėjau su tais vairuotojais ginčytis“, – sakė L.Vorobėjus.

Įmonės vadovas atsiprašė

„Kauno autobusų“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis teigė esąs nustebęs, nes kiekvienas vairuotojas turėtų išmanyti apie bilietų kainas.

„Man šis įvykis kelia nuostabą net ir tuo atveju, jei prie vairo būtų sėdėjęs naujas vairuotojas. Kiekviename autobuse už vairuotojų nugaros yra taisyklės su nurodytomis kainomis, kurias vairuotojas galėjo pasitikrinti“, – stebėjosi M.Grigelis.

„Kauno autobusų“ direktoriui susidomėjus šiuo įvykiu, vairuotojui teko rašyti paaiškinimą. Jis tvirtino, kad pagyvenusio kliento kelis kartus esą klausė, kokį bilietą jis pageidauja įsigyti, tačiau neva keleivis nerodė jokio dokumento ir nesugebėjęs paaiškinti, kokio bilieto nori, supykęs išlipo lauk.

Toks pasiaiškinimas neįtikino „Kauno autobusų“ vadovų, todėl vairuotojas buvo įspėtas, kad „su garbaus amžiaus žmonėmis reikia elgtis itin pagarbiai ir jiems skirti daugiau dėmesio“.

„O man belieka atsiprašyti garbaus amžiaus žmogaus dėl sukeltų nepatogumų“, – sakė M.Grigelis.

Išlaipino ir žmoną

Praėjusį mėnesį iš Kauno viešojo transporto buvo išlaipintas ne tik L.Vorobėjus, bet ir jo žmona Zoja. Moteris pabandė pasinaudoti anksčiau pirktu popieriniu bilietu, kuriuo atsiskaityti už važiavimą viešuoju transportu nuo rugsėjo nebegalima.

„Negi negalėjo ilgiau leisti naudotis popieriniais bilietais? Žinau ne vieną žmogų, kuris jų dar turi“, – stebėjosi Z.Vorobėjienė.

„Dėl popierinių bilietų panaikinimo buvo keli skambučiai, tačiau žmonės masiškai nesiskundė. Galų gale apie tai, kad nebegalios popieriniai bilietai, buvo pranešta prieš keturis mėnesius“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.


Lengvatos senjorams

50 proc. – tokia lengvata Kauno viešajame transporte gali pasinaudoti 70–80 metų amžiaus žmonės.

80 proc. – tokia lengvata naudojasi 80 metų ir vyresni keleiviai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų