Pirmą kartą Vilniuje – akmenslydžio diena

  • Teksto dydis:

Kiek sveria akmenslydžio akmuo? Kaip ir kodėl reikia prieš čiuožianti akmenį šluoti ledą? Ir kas bendro tarp akmenslydžio batų bei tefloninės keptuvės?

Rasti atsakymus į šiuos ir kitus klausimus bei išbandyti jauniausią olimpinę sporto šaką liepos 20 d., penktadienį, visus vilniečius ir miesto svečius kviečia Lietuvos kerlingo asociacija ir Vilniaus „Akropolis“.

Prekybos ir pramogų centro Ledo arenoje įvyks pirmoji Vilniuje akmenslydžio arba kerlingo diena. Nuo 10 val. ryto iki 19 val. vakaro visi norintys su instruktorių pagalba galės nemokamai išbandyti akmenslydžio azartą.

„Kerlingas - tai smagi sporto šaka, kurioje derinami fiziniai ir protiniai įgūdžiai. Taip pat, tai yra viena iš nedaugelio sporto šakų, kurioje varžytis gali visi nepriklausomai nuo jų amžiaus, lyties ar sugebėjimų, tad penktadienį „Akropolio“ Ledo arenoje lauksime šeimų, draugų būrelių, bendraminčių, visų, kas nori išbandyti kažką naujo“, - sakė Lietuvos kerlingo asociacijos generalinis sekretorius Vygantas Zalieckas.

Norintys išbandyti akmenslydį kviečiami iš anksto užsiregistruoti Lietuvos kerlingo asociacijos puslapyje www.kerlingas.lt. Visu reikalingu sporto inventoriumi, taip pat specialiais ledu slystančiais batų padais pasirūpins Akmenslydžio dienos organizatoriai. Renkantis aprangą ir avalynę patariama nepamiršti, kad užsiėmimai vyks Ledo arenoje, tad reiktų turėti patogius ir kiek šiltesnius batus persiavimui, judesių nevaržančią aprangą. Viršutinė apranga turėtų būti daugiasluoksnė – iš pradžių gal ir atrodys šaltoka, bet išmokus trinti ledą, pasidaro šilta.

Atnaujinus Vilniaus „Akropolio“ Ledo areną joje pažymėti trys akmenslydžio takai, nupirkta speciali šaldymo įranga, kur laikomi akmenys.

„Akropolio“ Ledo arenos tapo galingu postūmiu ledo ritulio populiarinimui Lietuvoje – daugelis nacionalinių rinktinių narių pradėjo sportuoti pas mus. Tikiu, kad kartu su kerlingo asociacija sudominsime žmones ir šia smagia sporto šaka“, - sakė Vilniaus „Akropolio“ valdytoja Eglė Valiukienė.

Planuojama, kad tokie akmenslydžio renginiai Vilniaus „Akropolyje“ ateityje taps reguliarūs.


Šiame straipsnyje: akmenslydisledo arenaAkropolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių