Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmasis sniegas pabudino vairuotojus

2007-11-08 09:00

Kur yra ledo grandiklis – automobilio bagažinėje, salone ar namie? Toks klausimas vakar užklupo daugelį vairuotojų, pamačiusių pirmuoju sniegu padengtus automobilius.

Lietuviai būtinus darbus atidėlioja paskutinei minutei. Tai daug kartų patikrinta taisyklė. Vakarykštė diena – ne išimtis. Iškritus pirmajam sniegui, o gatves ir kiemus užtraukus ledui vilniečiai būriais patraukė keisti padangų.
Vakar į Savanorių prospekte įsikūrusį padangų centrą „Melga“ nuo pat ankstyvo ryto rinkosi sostinės vairuotojai. Eilė ilgėjo kas keletą minučių. Prieš pietus prie „Melgos“ automobilių dirbtuvių durų išsirikiavo 139 automobilių eilė. Net stovintieji eilės priekyje piktinosi, kad laukti teko tris valandas.
Kaip „Vilniaus dienai“ sakė automobilių serviso darbuotojas Andrius, pastarosios darbo dienos buvo itin karštos.

„Nemažai darbo turėjome ir praėjusią savaitę, tačiau dauguma vairuotojų susigriebė tik vakar, kai iškrito pirmasis sniegas. Šiomis dienomis dirbsime viršvalandžius, nes automobilių kasdien sulauksime per tris šimtus“, – apie verdantį gyvenimą servise pasakojo Andrius.
Šį sezoną ratų permontavimo darbų kainos nekito – lengvajam automobiliui nuo 80 litų, o visureigiui – nuo 130 litų.

Skuba išvežti lapus

Pirmasis sniegas kiemsargiams didelių rūpesčių nesukėlė. Žirmūnų mikrorajone besidarbuojanti Valerija užsiminė, jog dar neskubama valyti pėsčiųjų takų ir šaligatvių.
„Dabar svarbiau visus nukritusius rudeninius lapus surinkti, o sniego dar nėra tiek daug ir jis greitai tirpsta. Darbo laukiame po mėnesio, tada į darbą teks keltis 4 val. ryto“, – pasakojo rusakalbė pusamžė moteris
Kiemsargiams į pagalbą skuba ir miesto komunalininkai – gausiai pasnigus į šaligatvius išriedės vis daugiau specialiais valymo įrenginiais aprūpintų mažųjų traktorių.

Gatves barstė druska

Vakar sostinės gatves valė dešimt bendrovės „Grinda“ sunkvežimių. Išbarstyta per šimtą tonų druskos, daugiau nei penkios dešimtys kubinių metrų smėlio ir druskos mišinio.
„Darbo daug neturėjome, tačiau su juo susitvarkėme puikiai, nes šiemet pasiruošėme iš anksto. Nei miesto savivaldybė, nei policija pretenzijų dėl eismo sąlygų kol kas nepareiškė“, – tvirtino už sostinės kelių būklę atsakingos bendrovės „Grinda“ direktorius Algimantas Vilūnas.
Anot jo, gausesnio sniego teks palaukti dar kelias savaites – bent taip prognozuoja sinoptikai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų