Pereiti į pagrindinį turinį

Po alinančių pratybų išaiškintas geriausias Vilniaus tarnybinis šuo

2014-04-30 13:30
DMN inf.

Vilniaus rinktinėje vykusiose kinologų varžybose susirungė penkiolika šio VSAT padalinio pasieniečių su savo tarnybiniais šunimis. Po dvi dienas trukusių rungčių geriausiais buvo pripažinti Lavoriškių užkardos pasienietis Osvaldas Bačiulis su vokiečių avigane Kidi.

Pirmą dieną keturkojai turėjo parodyti savo pėdsekystės ir vietovės apieškos įgūdžius. Šių rungčių metu šunys ieškojo miške pasislėpusių žmonių bei įvairių išmėtytų daiktų, kurie atstojo dažnai pažeidėjų atsikratomus įkalčius.

Pėdsekystės ir vietovės apieškos rungtis laimėjo atitinkamai Lavoriškių užkardos pasienietis Osvaldas Bačiulis ir Specialiosios paskirties užkardos pareigūnas Ivan Blinov su vokiečių aviganiu Rolfu.

Antrą dieną Vilniaus rinktinės kinologai turėjo įveikti 3 kilometrų kliūčių ruožą, kurio metu buvo tikrinama  tarnybinių šunų ištvermė, tikslumas ir paklusnumas. Vilniaus rinktinės kinologų varžybose tokia rungtis buvo rengiama pirmą kartą. Jos tikslas buvo kuo tikroviškiau atkurti tikras pažeidėjų persekiojimo situacijas.

Šios rungties metu dalyviai turėjo įveikti kemsynus, pelkes ir kitas natūralias kliūtis miške, kai specialiose zonose reikėjo pademonstuoti savo ir keturkojo įgūdžius. Šunims teko ieškoti konteineryje pasislėpusio žmogaus, sulaikyti pažeidėją perplaukus upę, atnešti įvarius daiktus, nejudėti iš vietos, kol pasienietis bėgo šaudyti iš ginklo bei būti nešamam pačio kinologo.

Šioje rungtyje geriausiai pasirodė Dieveniškių užkardos pareigūnas Andrej Gračiov su vokiečių aviganiu Black Bandit.

Bendroje įskaitoje su 262 taškais trečią vietą užėmė Gintaro Žagunio užkardos pasienietis Tomas Bulika su vokiečių avigane Kora. Antra vieta atiteko Dieveniškių užkardos kinologui Andrej Gračiov ir Black Bandit (nuotraukoje viduryje), kurie surinko 284 taškus. Ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio lipo O. Bačiulis su vokiečių avigane Kidi, surinkę 315 taškų. Visiems prizininkams ir jų keturkojams atiteko specialūs Vilniaus rinktinės ir rėmėjų prizai.

O. Bačiulis ir Kidi įgijo teisę atstovauti Vilniaus rinktinę visos VSAT tarnybinių šunų meistriškumo čempionate, kuris gegužės pabaigoje vyks Pagėgių rinktinėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų