Pereiti į pagrindinį turinį

Po atlyginimo – į parduotuves

2008-12-15 09:00

Mėnesio pradžia – darbymetis parduotuvių darbuotojams, nes atlyginimus gavę miestiečiai mėgsta išlaidauti.

Dienų, kai miestiečiams mokami atlyginimai, nepamiršta ir prekybininkai, kurių pajamos priklauso nuo pirkėjų srauto ir išleidžiamos pinigų sumos.

Laisvės alėjoje įsikūrusių parduotuvių darbuotojai tikino nenaudojantys triukų ir nesistengiantys mėnesio pradžioje specialiomis akcijomis vilioti klientų.

"Manau, kad prekybininkai žino įvairių gudrybių, kaip iš žmonių išspausti pinigus. Dienos, kai gauni atlyginimą – ypač patogus metas", – įsitikinusi kaunietė Gintė.

Rankdarbių studiją turinti moteris prisipažino neprisirišanti prie konkrečios datos, todėl parduotuves lanko ir mėnesio pradžioje, ir jam besibaigiant. "Esu pati sau šeimininkė", – prasitarė pašnekovė.

Didžioji dalis kalbintų miestiečių pripažino, kad atlyginimų diena jiems asocijuojasi su sėkmingu apsipirkimu.

"Kiekvieną kartą gavusi algą sakau sau: protingai elkis parduotuvėje – pirk tik tai, ko reikia. Deja..." – žvelgdama į pirkinių maišelį atsiduso kaunietė Margarita. Vienoje Kauno mokyklų rusų kalbos mokytoja dirbanti moteris algą gauna aštuntą mėnesio dieną, o avansą – 23 d. "Svarbesnius ir daugiau išlaidų reikalaujančius pirkinius planuoju pirkti būtent šiomis dienomis", – pastebėjo Margarita.

Drabužių parduotuvės "Moda Italiana" personalas neslėpė, kad mėnesio pradžioje visuomet tenka pasiraitoti rankoves. "Moterys kaip pašėlusios ima varstyti duris. Panašaus anšlago sulaukiame ir mėnesio pabaigoje", – pasakojo pardavėja-konsultantė Gintarė. Mergina su šypsena prisiminė kelis atvejus, kai pinigų pristigusios pirkėjos tikino į parduotuvę sugrįšiančios vos tik gaus atlyginimą.

Klientų srautus skaičiuoja ne tik drabužiais ir avalyne, bet ir žaislais prekiaujančių parduotuvių darbuotojai. "Negaliu pasakyti, kiek žmonių apsilanko mėnesio pradžioje, tačiau galiu drąsiai teigti, kad žymiai daugiau", – užtikrino parduotuvės "Žaislų planeta" pardavėja Jurga. Ji prasitarė, kad tokiu laiku klientai leidžia sau daugiau nei įprastai, todėl žaislus perka nežiūrėdami į etiketėje klijuojamas kainas. "Vaikams juk nieko negaila", – šyptelėjo moteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų