Po incidento baseine Vilniaus valdžia imasi tyrimo

Vilniaus moksleivių sveikatos centro baseine apsinuodijus dviem vaikams ir vyrui, sostinės valdžia inicijuoja įstaigos valdymo tyrimą.

2012 ir 2013 metais gimę vaikai bei 1963 metų gimimo vyras chloru baseine apsinuodijo praėjusį sekmadienį.

„Apie įvykusią nelaimę baseine savivaldybės vadovai ir aš asmeniškai sužinojome iš žiniasklaidos. Įstaigos vadovas nematė reikalo informuoti. Dar keisčiau atrodo komentaras, kad čia toks darbinis incidentukas dėl elektros sutrikimo“, – feisbuke antradienį parašė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

„Inicijuosime tyrimą tiek dėl įstaigos valdymo, nes jau „nesklandumai“ vaikų registracijos akis badė, tiek dėl baseino techninės padėties“, – pridūrė jis.

Politikas atsiprašė nukentėjusiųjų dėl nelaimės.

Įtariama, kad žmonės apsinuodijo dėl baseino įrangos gedimo, jo metu į vandenį pateko didelis chloro kiekis.

Dar keisčiau atrodo komentaras, kad čia toks darbinis incidentukas dėl elektros sutrikimo.

Apsinuodiję vaikai buvo išvežti į Antakalnyje įsikūrusią vaikų ligoninę Antakalnyje. Vėliau į ligoninę išvežtas ir vyras.

Policija šiuo metu aiškinasi įvykio aplinkybes, tada bus sprendžiama dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Įstaigoje antradienį lankosi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus biuro specialistai, daugiau informacijos žadama pateikti antradienio pavakarę.

Savivaldybės atstovai BNS taip pat patvirtino, kad baseiną numatoma artimiausiu metu rekonstruoti, planuojama tam skirti apie 2 mln. eurų.

Vilniaus moksleivių sveikatos centro direktorius Vytautas Janušaitis BNS nurodė, kad sekmadienio rytą incidentas įvyko, kaip spėjama, sustojus vandens siurbliui, tačiau toliau veikiant chloro dozatoriui. Susikaupus per didelei šios medžiagos koncentracijai vamzdžiuose ir vėl įjungus siurblį, chloras pateko į vandenį.

„Sutapimas, kad toje vietoje tuo metu buvo du vaikai ir jie apsinuodijo. Iš viso, mano žiniomis, buvo apie dešimt vaikų, jie iš baseino išlipo. Buvo treneris ir vieno vaiko tėvelis, kuris padėjo vaikus iš baseino išlaipinti, nes jie elgėsi vandenyje ne taip, kaip turėtų. Viskas įvykdyta operatyviai“, – teigė jis.

Anot direktoriaus, medikai buvo iškviesti iškart. Po incidento sekmadienio rytą visi tos dienos užsiėmimai atšaukti, problemas išsprendus, pirmadienį baseinas vėl atidarytas.

Nuo 1972 metų baseinas yra nerekonstruotas, kai kuri įranga buvo atnaujinta. V. Janušaitis tikino, kad anksčiau baseinas neturėjo pastabų iš visuomenės sveikatos centro specialistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Jeigu vaikus būtų apnuodiję tėvai, atimtų? Įdomu ką darys dabar?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių